Palettertje 29-06-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Een waterfeestje op dinsdagmiddag 03-07
Prachtig weer! Tijd voor een waterfeestje!
Aanstaande dinsdagmiddag (vanaf 13.00u) gaan we dit waterfeestje vieren. Kinderen mogen een waterpistool of andere waterspellen meenemen. Zwemkleding en een handdoek is natuurlijk ook handig. Er is op school tijd om te verkleden, dus de kinderen hoeven hun zwemkleding niet meteen ‘s morgens vroeg aan te trekken.
Smeer uw kind(eren) ‘s morgens alvast in met zonnebrandcrème. Indien nodig zullen wij de kinderen nog een keer insmeren.

Juf Else-marije met verlof
Juf Else-marije zal de eerste periode van het schooljaar niet aanwezig zijn. Zij neemt ouderschapsverlof op en gaat met haar gezin met hun campertje een rondreis maken door Europa. Na de herfstvakantie is zij weer terug van verlof.
Tijdens haar afwezigheid zal juf Nelleke samen met juf Nathalie voor groep 7-8 staan. De hulp- en talentklas zal door meester Gerard gedaan worden.

Onze Daltonwerkwijze in het Palettertje

Verantwoordelijk zijn voor de school en het schoolplein
Leerlingenraad/schoolraad

Op onze school is er de school/leerlingenraad. In een leerlingenraad zitten leerlingen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de leerlingen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school. Iedereen zal misschien wel iets kunnen bedenken waarin de school nog verbeteren kan. Maar hoe maak je nou je ideeën bekend? En hoe vergroot je de kans dat die ideeën ook worden uitgevoerd? Een leerlingenraad kan meedenken met de leerkrachten en zal aan de slag gaan met de ideeën die ze binnenkrijgen. Met een groep sta je sterker dan alleen.
In de leerlingenraad zitten leerlingen uit groep 3 t/m 8. Uit elke groep worden 2 leerlingen gekozen om de klas te vertegenwoordigen, dat zijn dus leerlingen die in de eigen klas vragen welke ideeën er zijn. Zij moeten de informatie uit de klas goed kunnen overbrengen naar de leerlingenraad tijdens een vergadering. En andersom ook, wat besproken is in een vergadering weer in de klas vertellen. Je moet dus wel durven
spreken in een groep. Deze vertegenwoordigers doen hun werk niet alleen. De leerlingenraad wordt begeleid door twee leerkrachten.

Data voor de komende weken
03-07 Waterfeestje
09-07 Musical en afscheid groep 7-8
11-07 Afscheidsuitje van groep 8
12-07 Afscheid van Diana (meerdere informatie volgt nog)
13-07 Laatste schooldag: de kinderen zijn om 11.00u uit.

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?