Palettertje 20 februari 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Nieuws over groep 8
Na de voorjaarsvakantie zal meester Nico alleen vijf dagen voor de groep staan. Dit betekent dat hij ook op maandag les zal geven.
Bij de CITO-toetsen bleek, dat begrijpend lezen nog extra aandacht verdient. In de klas zal daar natuurlijk extra aandacht aan besteed worden Dit kan ook thuis geoefend worden op www.leestrainer.nl. Verder zullen we gaan oefenen met oude CITO-toetsen om de werkwijze voor de kinderen duidelijk te maken.

Parkeren bij Arnold’s gym
De eigenaar van Arnold’s gym heeft ons gevraagd jullie te vragen om de auto niet meer dusdanig te parkeren, dat de bezoekers van Arnold's Gym geen gebruikkunnen maken van de parkeerplaatsen van Arnold's Gym. Auto's worden op de straat voor hun parkeerplaatsen geparkeerd, zodat er geen gebruik gemaakt kan worden van deze parkeerplaatsen door bezoekers en bezoekers kunnen ook niet meer weg. Zouden jullie hier rekening mee willen houden? Alvast bedankt namens de eigenaar en bezoekers van Arnold’s Gym.

Inspectiebezoek op vrijdag 6 maart 2015
Leerlingen hebben een veilige schoolomgeving nodig om goed te kunnen leren en leraren hebben een veilige school nodig om goed te kunnen werken. De meeste scholen (90 procent) hebben beleid waarmee ze de sociale veiligheid voor leerlingen en personeel waarborgen.
De inspectie houdt toezicht op de sociale veiligheid van leerlingen en leerkrachten.
Zo bezoekt de onderwijsinspecteur onze school op vrijdag 6 maart 2015 om toe te zien op de sociale veiligheid.
Wij zullen u op de hoogte houden van dit bezoek.​

Modeshow voorjaarsmarkt
Maandag  9 februari zijn een aantal moeders van de ouderraad alle klassen langs gegaan.  We hebben jullie kinderen gevraagd wie er mee wil doen met de modeshow tijdens de voorjaarsmarkt op 3 juni.
De kinderen waren erg enthousiast en maar liefst  59 kinderen hebben gezegd dat ze graag mee willen lopen. Deze kinderen hebben van ons een toestemmingsformulier meegekregen. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn en de toestemmingsformulier zullen ondertekenen. Pas als wij deze ondertekend terug hebben gekregen mag uw kind mee lopen met de modeshow. Een spetterende afsluiter van de markt! Ook als u geen toestemming geeft ontvangen wij graag het briefje terug. U mag het briefje meegeven aan uw kind of inleveren bij een van de OR-leden.
Om een misverstand uit de wereld te helpen; Het thema van deze modeshow is internationale kledij.  Uw kind hoeft niet perse een internationale achtergrond te hebben om mee te mogen lopen. Heeft uw kind een internationale achtergrond mag hij/zij deze uiteraard trots laten zien tijdens deze middag. Maar uw kind mag zelf kiezen welke kleding hij/zij gaat dragen tijdens de show. Dus van oer-Hollandse overal en klompen tot een Spaanse danseres.  Maar ook van Duitse lederhosen  tot  Amerikaanse hiphoppers. De kinderen krijgen de kans om creatief bezig te zijn en hun eigen creatie die dag te laten zien.
TIP: carnaval is bijna voorbij; Markplaats zal bomvol staan met goedkope ideeën ;-)

Alvast bedankt namens de werkgroep voorjaarsmarkt,
Wendy van Engelenburg, Milena van Blijderveen, Yvonne Henderson , Janine Vermeer en  Anissa Mentink-Lachhab 

Fijne vakantie iedereen! En tot maandag 2 maart!

Data voor de komende weken
23-02 – 27-02 Voorjaarsvakantie
12-03    Actie Trek aan de bel
17-03    GGD-screening voor de kinderen geboren in 2004, 2007 en 2009
20-03    Podiumochtend van groep 1-2, groep 4-5 en groep 8
24-03    GGD-screening voor de kinderen geboren in 2004, 2007 en 2009
26-03    GGD-screening voor de kinderen geboren in 2004, 2007 en 2009

 

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?