Palettertje 27 maart 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Blokfluiters in groep 3
Beste blokfluitkinderen en ouders,
Op 18 juni zullen alle kinderen die dit schooljaar blokfluitles hebben gehad een blokfluitconcert geven op school! Er is hard geoefend, dus het belooft een leuk concert te worden!
De kinderen van groep 3 krijgen vanaf nu ook een blaadje mee naar huis waarop de noten/liedjes staan die we gaan spelen tijdens het concert. Hoe vaker dit geoefend wordt, hoe mooier het op het concert zal gaan klinken. Ouders kunnen hun kinderen motiveren om te oefenen door bijvoorbeeld af en toe eens te vragen om thuis een liedje voor te spelen. Mocht u veel resultaat uit de blokfluitlessen willen halen, dan is het handig om thuis een vast tijdstip af te spreken waarop dagelijks geoefend wordt. Tien minuten per dag is op dit moment ruim voldoende!
De kinderen van het gevorderdengroepje hebben inmiddels al gemerkt dat thuis oefenen heel veel resultaat geeft. Sommigen gaan zeer snel vooruit en kunnen (na oefenen) alles spelen wat ik hen voorleg. Het noten lezen gaat steeds beter, de klank van de blokfluit wordt steeds mooier en de liedjes klinken steeds leuker! We zijn zelfs begonnen met het spelen met cd en het spelen van duetten!
We hebben nog 10 lessen te gaan tot 18 juni! Ik wens alle kinderen veel plezier met oefenen en ik hoop alle ouders te mogen verwelkomen op 18 juni om half 3 in de school.
Als u nog vragen heeft, dan kunt u me aanspreken op donderdag tussen 15.15 uur en 15.30 uur in de school.
Hartelijke groet,
Gemma Gielen, Muziekdocente

Goede vrijdag
Vrijdag 3 april is het Goede vrijdag. Vaak zijn de kinderen deze dag vrij, maar deze keer niet. De kinderen moeten deze vrijdag gewoon naar school.

Groep 6-7
Gebedshuizen!
Volgende week maandag 30 maart gaan we een bezoek brengen aan de Moskee in Rhenen. We gaan hier weer op de fiets naartoe. Dat ging afgelopen week heel erg goed. Zowel meefietsende ouders en een aantal 'grote leerlingen' met veiligheidshesjes aan.  Op woensdag 15 april brengen we een bezoek aan de synagoge in Arnhem, hier gaan we met de auto naartoe. De leerlingen leren erg veel van deze excursies.  Zo is het ongepast om een pet op te hebben in de kerk en in de synagoge moeten de jongens juist wel een keppeltje op hun hoofd. (mocht u hier bezwaar tegen hebben laat ons, dat dan weten) In de kerk moet je, je schoenen juist aanhouden en in de moskee moeten ze uit....je moet het allemaal maar weten. Leuk zijn de overeenkomsten die de leerlingen ontdekken tussen verhalen die vertelt worden in de verschillende heilige schriften. Abraham is Ibrahim etc. En tenslotte hopen we de Hindoe Tempel in Nijmegen te bezoeken. We geven in dit kader lessen en bereiden ons voor met behulp van de serie: "Heilige Huisjes".

Squla leuk leren week voor groep 6-7
We hebben afgelopen week zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen met de klassenstrijd bij squla. Of we iets gewonnen hebben kunnen we volgende week lezen. Maar voor ons was deze leerzame week al een succes!

Zwerfvuildag
Gisteren was het zwerfvuildag in de gemeente Neder-Betuwe.
Groep 6-7 verzamelde aardig was zwerfvuil rondom onze school. Het ziet er allemaal weer netjes uit!

Techniek voor 6-7-8
Komende week woensdag 1 april, en dat is geen grap, komt er een grote techniek vrachtwagen met een rijdend klaslokaal. De leerlingen van groep 6-7-8 gaan in 3 aparte groepen in de vrachtwagen allerlei kennismakingsactiviteiten doen die verband houden met techniek.
Deze vrachtwagen zal bijna alle parkeerplaatsen voor de school bezetten. Er is dus weinig gelegenheid om te parkeren voor uw auto. Wilt u zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school komen op deze woensdagochtend?

Voorjaarsmarkt
INTERNATIONALE GERECHTEN
Vorig jaar hebben wij alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, gevraagd om taarten, cake en allerlei zoetigheden voor de mei markt te bakken.
Vanwege het succes willen wij het dit jaar uitbreiden met als thema: ‘Internationale gerechten’.
Alle gerechten zijn welkom van oer-Hollandse appelflappen tot Italiaanse pizza.
Uiteraard zijn de taarten, cup cakes en andere zoetigheden ook dit jaar weer welkom.
Binnenkort krijgen jullie kinderen een briefje mee waarop u of één van de opa’s of oma’s  kan aangeven of u wat wil koken of bakken voor de markt en om welk gerecht of gebak het gaat.
Alvast bedankt namens de werkgroep Voorjaarsmarkt!

Data voor de komende weken
30-03    Waterles groep 8
02-04    Adrie Vliegensvlugge verteller gr 3 t/m 8
03-04    Paasactiviteit
06-04    2e Paasdag: de kinderen zijn vrij
10-04    Podiumochtend van groep 1-2, groep 4-5 en groep 8
21-04    Waterles groep 3 en groep 4-5
24-04    Koningsspelen

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?