Palettertje 3 april 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Paasviering vrijdag 3 april
Vandaag hebben we de paasviering gehad. De kinderen zijn gestart, onder begeleiding van veel enthousiaste ouders, met een vossenjacht. Sommige vossen waren lastig te vinden. Zo was er bijvoorbeeld een vos die deed alsof zij kleding aan het shoppen was, een vos die accordeon speelde en een bouwvakker als vos. Bij terugkomst op school werden de kinderen verwend met wat fruit en konden zij aan de gang met paaseieren zoeken, deze waren zowel binnen als buiten verstopt. Na een geslaagde, actieve ochtend hebben de kinderen in hun eigen klas de ochtend goed afgesloten onder het genot van een heerlijk paasbroodje.
We willen alle fanatieke, enthousiaste en helpende ouders bedanken voor het mede laten slagen van deze geweldige ochtend!

Groep 6-7
Gebedshuizen!
Afgelopen week, maandag 30 maart, gingen we op bezoek bij de Moskee in Rhenen. Rachid gaf ons een rondleiding. Op woensdag 15 april brengen we een bezoek aan de synagoge in Arnhem, hier gaan we met de auto naartoe. We hebben nog 1 auto nodig om ons te brengen. Wie kan er met ons mee? De leerlingen leren erg veel van deze excursies. Zo is het ongepast om een pet op te hebben in de kerk en in de synagoge moeten de jongens juist wel een keppeltje op hun hoofd. (mocht u hier bezwaar tegen hebben, laat ons dat dan weten). In de kerk moet je je schoenen juist aanhouden en in de moskee moeten ze uit....Je moet het allemaal maar weten. Leuk zijn de overeenkomsten, die de leerlingen ontdekken tussen verhalen die worden verteld in de verschillende heilige schriften. Abraham is Ibrahim etc. En tenslotte hopen we de Hindoe Tempel in Nijmegen te bezoeken. We geven in dit kader lessen en bereiden ons voor met behulp van de serie: "Heilige Huisjes".

Squla leuk leren week voor groep 6-7
We hebben vorige week zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen met de klassenstrijd bij squla. Helaas hebben we dit jaar niks gewonnen. Maar voor ons was deze leerzame week al een groot succes!

Techniek voor 6-7-8.
Op woensdag 1 april, kwam de otib techniek vrachtwagen met een rijdend klaslokaal. De leerlingen van groep 6-7-8 gingen in 3 groepen in de vrachtwagen allerlei kennismakingsactiviteiten doen, die verband houden met techniek. Ze maakten ook een grote selfie. Ophttp://www.jongeren.otib.nl kan iedereen deze bekijken.

Voorjaarsmarkt
INTERNATIONALE GERECHTEN
Vorig jaar hebben wij alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s,  gevraagd om taarten, cake en allerlei zoetigheden voor de mei markt te bakken.
Vanwege het succes willen wij het dit jaar uitbreiden met als thema: ‘Internationale gerechten’.
Alle gerechten zijn welkom van oer-Hollandse appelflappen tot Italiaanse pizza.
Uiteraard zijn de taarten, cup cakes en andere zoetigheden ook dit jaar weer welkom.
Binnenkort krijgen jullie kinderen een briefje mee waarop u of één van de opa’s of oma’s  kan aangeven of u wat wil koken of bakken voor de markt en om welk gerecht of gebak het gaat.
Alvast bedankt namens de werkgroep Voorjaarsmarkt!

Ouderbijdrage
Vandaag heeft uw kind(eren) een brief mee gekregen over de ouderbijdrage voor het schooljaar 2014/2015. De ouderbijdrage wordt gebruikt voor diverse activiteiten die door de ouderraad worden georganiseerd, bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst, Pasen, etc.
U kunt de ouderbijdrage zelf overmaken, de ouderbijdrage bedraagt dan € 19,50. U kunt ook gebruik maken van het machtigingsformulier, dan bedraagt de ouderbijdrage € 18,-. Per kind dient er een machtigingsformulier te worden ingevuld. Is uw kind later in het schooljaar ingestroomd, dan wordt het bedrag naar rato berekend. Als u gebruik wilt maken van het machtigingsformulier, ontvangen wij dat graag voor 17 april retour. U kunt het formulier deponeren in de ideeënbus van de ouderraad. In de brief staat meer informatie.
Namens de Ouderraad

Praatjesmakers van het Palet
Omroep Gelderland is bezig met de voorbereidingen voor een tweede seizoen van het project ‘Een wagen vol verhalen’. Doel van het project is om verhalen over tradities en gebruiken in Gelderland te verzamelen en te bewaren op de website. In het nieuwe seizoen willen ze ook item maken waarin kinderen vertellen over een bepaalde traditie of thema, een soort praatjesmakers.
Wat is de bedoeling:
Het item heet 'het Gebruikenluik' en wordt opgenomen op eenzelfde manier als Achterwerk in de kast. Er is een luik dat door de kinderen geopend kan worden. Vervolgens stellen wij hen vragen over het thema en ondersteunen we hen door een paar afbeeldingen te laten zien.
Bijvoorbeeld het thema Koningsdag; we vragen wat we op deze dag precies vieren, wat zij altijd doen op Koningsdag, welke hapjes/kleuren etc. bij deze dag horen. Andere mogelijkheden kunnen zijn verjaardagen, bruiloften, etc.
De bedoeling is natuurlijk dat er leuke grappige antwoorden gegeven worden die we achter elkaar monteren tot een leuk filmpje van 1-2 minuten.

Wat verwachten we van u als ouder?
Voor het programma zoeken ze 20 kinderen uit verschillende groepen. Vindt u het goed dat uw kind gefilmd wordt en vindt uw kind het leuk om gefilmd te worden, stuur dan een mail naar juf Laura (
lauratijssen@paletkesteren.nl). Zij verzamelt uw goedkeuringsmails en zal uit de aanmelding loten welke tien kinderen gefilmd zullen worden, hiermee rekening houdend dat de kinderen uit verschillende groepen komen. Van tevoren zult u horen of uw kind uitgeloot is. De opnames zijn op dinsdag 14 april vanaf 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. We hopen van tevoren een tijdschema per kind te kunnen geven, zodat u weet hoe laat uw kind aan de beurt is en hoe laat uw kind klaar is. De loting vindt plaats op vrijdag 10 april.  

Data voor de komende weken
06-04    2e Paasdag: de kinderen zijn vrij
10-04    Podiumochtend van groep 1-2, groep 4-5 en groep 8     om 11.30 uur.
21-04    Waterles groep 3 en groep 4-5
24-04    Koningsspelen
04-05 - 15-05 Meivakantie
19-05    Oudergesprekken
20-05    Oudergesprekken

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?