Palettertje 22 mei 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Oproep hulpouders voorjaarsmarkt
We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de voorjaarsmarkt woensdag 3 juni a.s. Vele handen maken licht werk en daarom zoeken wij nog een paar ouders die ons willen helpen tijdens deze dag.  Ben je vanaf 15.00 tot ongeveer 19.00 beschikbaar laat het ons dan weten. Je kunt je aanmelden via de mail or@paletkesteren.nl, bij een van de leerkrachten of één van de OR-leden. Je mag ook bellen of een bericht sturen naar: 06-45035568 (Mobiel Yvonne Henderson).

Schoolreisje
Een aantal ouders is al erg nieuwsgierig naar onze bestemming wat betreft het schoolreisje. Hieronder vinden jullie de bestemmingen:
Groep 1-2 en groep 3 gaat naar de Koningin Julianatoren te Apeldoorn op dinsdag 23 juni.
Groep 4-5 gaat naar de Spelerij te Dieren op dinsdag 23 juni.
Groep 6-7 gaat naar Hellendoorn te Hellendoorn op maandag 8 juni.
Groep 8 gaat naar Wünderland Kalkar te Kalkar, datum volgt nog.
Als begeleiding worden de groepsmoeders en de MR-leden gevraagd. Mochten er, naast deze ouders, nog andere hulpouders nodig zijn, dan zullen we dat laten weten. U kunt zich (indien nodig) opgeven bij de leerkracht. Bij meerdere aanmeldingen, zal er geloot worden.
De kosten voor het schoolreisje zijn voor alle groepen gelijk, namelijk 20,-. Jullie kunnen dit contant (liefst gepast) betalen bij de leerkrachten.
Groep 4/5 zoekt voor het schoolreisje nog een ouder die wil rijden en wil genieten van de gezelligheid van 19 leuke kinderen, 2 juffen, Margaret (MR) en Janine (groepsouder). U kunt zich aanmelden bij juf Monique en/of juf Laura.

Meester en juffendag
De kinderen van groep 1, 2 en 3 mogen verkleed naar school komen.
De kinderen van groep 1 en 2 mogen speelgoed (liefst voorzien van naam) meenemen.
In groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 hebben we de kinderen gevraagd aanstaande woensdag een gezelschapsspel  mee mogen nemen. Daarnaast mogen ze ook een film meenemen waarvan ze denken dat iedereen die leuk vindt.

Groep 6
Groep 6 bezocht de Hindoe tempel in Wijchen. Dat was het laatste bezoek aan een gebedshuis voor onze groep. Het waren heel interessante bezoeken. We willen alle ouders bedanken voor hun inzet om te rijden.

Mad Science Vakantiedagen
In de zomervakantie binnen hangen? Dat hoeft helemaal niet! Doe mee met de coole, inspirerende Mad Science Vakantiedagen. Onze gekke Mad Scientists halen alles uit de kast om deze zomerdagen onvergetelijk te maken. Tijdens onze Vakantiedagen vliegt de tijd voorbij. De kinderen leren spelenderwijs alles over wetenschap en techniek. Dit hoeft niet saai te zijn; in tegendeel! Raketten afschieten, slijm en stuiterballen maken, betoverende shows met droog ijs; dit is maar een kleine greep uit de activiteiten die Mad Science verzorgt.
Elke dag staat in het teken van een spannend thema, waarmee de Mad Scientists samen met de kleine wetenschappers in wording aan de slag gaan. Kinderen zullen zich verwonderen over alle geweldige dingen die door wetenschap en techniek mogelijk zijn. Onze geanimeerde en professionele begeleiding zorgt er zeker voor dat ze deze tijd nooit vergeten!
Praktische informatie
De Mad Science Vakantiedagen zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Om de best mogelijke beleving te creëren wordt met kleine groepen gewerkt, daarbij zijn er per locatie 2 Mad Scientists aanwezig. Er kunnen maximaal 24 kinderen deelnemen, vol = vol. Kijk snel bij data en locaties waar we bij jou in de buurt een vakantieprogramma organiseren.
Activiteiten zijn zonder overnachting en duren van 9:00 tot 16:00 uur.
Let op: In de regel zijn de programma's in de zomervakantie van maandag t/m donderdag. De planning van de thema's is flexibel. Inschrijven voor een specifieke dag is hierdoor helaas niet mogelijk.
Kijk snel op nederland.madscience.org voor meer informatie, of bel ons op 088-0303360.

Altijd al met topsporters willen volleyballen?
DIT IS JE KANS!
Op weg naar het Europees Kampioenschap (EK) 2015 in Parijs geeft ‘Het Nederlands damesvolleybalteam voor doven en slechthorenden’ zaterdag 23 mei 2015 een volleybal clinic voor jeugd uit de gemeente Neder-Betuwe.
Voor wie: alle kinderen uit de gemeente Neder-Betuwe.
Doel: laten zien hoe leuk volleybal is en dat sporten met een lichamelijke beperking geen probleem hoeft te zijn.
Waar: Sporthal de Linie, SV Olympia, Liniestraat 2a, 4051 BP Ochten.
Wanneer: zaterdag 23 mei van 13.30 – 15.00 uur.
Kosten: gratis.
Inschrijven: niet nodig.
Kleding: makkelijk zittende kleding en schone schoenen.
Meer informatieve: kijk voor het complete programma op www.olympiaochten.nl
Mogelijk gemaakt door samenwerking van: Het Nederlands damesvolleybalteam voor doven en slechthorenden, gemeente Neder-Betuwe, Gelderse Sportfederatie en SV Olympia Ochten.

Plak jij mee op het 15e kindercorso?
Rijd of loop jij straks mee in de optocht van het Fruitcorso in Tiel? Meedoen kan als je op de basisschool zit. Bedenk en maak je eigen corsokunstwerk. Werk er thuis aan met je ouders, opa, oma, tante, enzovoort. De afwerking met groenten en fruit doe je op de plakdag. Je kunt ook met een groepje meedoen.
VOORBEREIDING: Om thuis je idee vorm te geven en voor te bereiden kun je piepschuim, zaden, bonen en lijm ophalen in de Kindercorso-plakhal.
De ophaaldagen zijn op 4 juli, 15 en 29 augustus, 5 en 12 september tussen 10.00 en 12.00 uur.
WANNEER PLAKKEN?: Op woensdag 16 september van 9.00 uur tot 17.00 uur kun je in de Kindercorso-plakhal je creatie met allerlei soorten groenten en fruit afwerken. De kosten hiervoor bedragen 3,50 euro per persoon. Dit betaal je op de plakdag. Je krijgt dan ook je eigen (wagen- bouwers) T-shirt.
WAAR: De Kindercorso-plakhal is aan de Papesteeg tegenover de Goudenregenstraat in Tiel.
TENTOONSTELLING: Je creatie is tot en met maandag 21 september te bewonderen op het tentoonstellingsterrein op het Kalverbos.
Op maandag 21 september kun je je creatie weer ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur.
AANMELDEN EN VRAGEN: Wil je je aanmelden? Dat kan op fruitcorso.nl via de kop kindercorso.
Als je met een groep wilt deelnemen, dient ieder kind zich individueel aan te melden. Graag de naam van de groep vermelden bij je aanmelding. Heb je nog vragen, mail ze naar kindercorso@fruitcorso.nl.

Vakantierooster
Hierbij alvast het vakantierooster voor schooljaar 2015-2016:
Herfstvakantie: 19 oktober – 25 oktober
Kerstvakantie: 21 december – 3 januari
Voorjaarsvakantie: 22 februari – 28 februari
Pasen: maandag 28 maart vrij
Meivakantie: 25 april – 8 mei
Pinksteren: maandag 16 mei vrij
Studiedag: dinsdag 17 mei vrij
Zomervakantie: 11 juli – 21 augustus
Volgend jaar maken we voldoende schooluren, zodat we ook goede vrijdag vrij kunnen zijn. 

Data voor de komende weken
25-05    Pinksteren maandag, kinderen vrij
26-05    Studiedag Spoenk, kinderen vrij
27-05    Meester-juffen dag
3-06      Voorjaarsmarkt
5-06      Podiumochtend groep 3 en 6/7

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?