Palettertje 12 juni 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Klankbordgroep ouders
Het team van het Palet vindt samenwerking met ouders zeer belangrijk. Vooral om samen met ouders de kinderen te bieden wat zij nodig hebben.
De klankbordgroep, welke is opgericht, is een waardevolle bijdrage om bovenstaande te realiseren. In de klankbordgroep zitten enkele ouders en leerkrachten. Zij praten samen over diverse thema’s, om er zo achter te komen welke zaken goed gaan en waar nog ontwikkelpunten liggen.
Er hebben inmiddels twee bijeenkomsten plaatsgevonden.
In de eerste bijeenkomst heeft de klankbordgroep wensen en verwachtingen in de samenwerking met school verkend. Er bleken al concrete ideeën te zijn over hoe dit anders en beter kan.
Tijdens de tweede bijeenkomst werd gewerkt met de thema’s die de vorige bijeenkomst heeft opgebracht.
In gemengde groepen (leerkrachten/ouders) werd aan de slag gegaan met vragen (Wat verwachten jullie….?/Wat vinden jullie van…..?/Hoe kunnen we beter/anders…?) omtrent Communicatie, Professionaliteit, Het onderwijs en De schone veilige school.
Transparante communicatie komt deze middag naar voren en hoe deze te optimaliseren, maar ook hoe Daltononderwijs zo veel mogelijk in en buiten de school uitgedragen kan worden.
De school kiest aan de hand van deze punten, verbeterpunten voor in het schoolplan.
Team en ouders zijn erg enthousiast over het oprichten van de klankbordgroep. De school gaat dan ook zeker door met een klankbordgroep. Vraag is hoe de klankbordgroep komend jaar ingericht zal worden. Er gaat gekeken worden hoe dat het, het beste gekoppeld kan worden aan de thema’s die worden besproken. Over genomen stappen zullen jullie geïnformeerd worden in het Palettertje.
Indien er vragen over de klankbordgroep zijn, kunnen deze gesteld worden aan Monique (leerkracht groep 4-5 en ib-er) en Saskia (moeder Hanne groep 8 en Niek groep 4).

Schoolreisje groep 1-2-3
Voor het schoolreisje van groep 1-2-3 zoeken we nog 2 mensen die mee willen om een groepje kinderen te begeleiden. Als je mee wil, kun je dit aankomende maandag doorgeven aan Else-marije. Maandagmiddag zullen Martine en Else-marije loten wie er mee mag.

Schoolreisgeld
Nog niet iedereen heeft het schoolreisgeld betaald. We missen het nog van een aantal kinderen. Graag willen we de ouders eraan herinneren om het komende week alsnog te betalen.

Schoolreis groep 6/7 en 8
Afgelopen week zijn de groepen 6/7 en 8 op schoolreis geweest. Groep 6/7 is maandag naar Hellendoorn geweest en groep 8 is donderdag naar Wünderland Kalkar geweest. Beide groepen hebben het erg naar hun zin gehad en gelukkig zat het weer ook mee.
De kinderen hebben genoten, maar ook de leerkrachten en ouders hebben plezier gehad. 
We willen iedereen bedanken voor alle inzet en hulp van deze twee geslaagde schoolreisjes!

Blokfluitconcert
De kinderen uit groep 3,4,5 en 6 die afgelopen jaar muziekles hebben gehad van juf Gemma laten a.s. donderdag horen wat ze geleerd hebben. De kinderen hebben hard geoefend en willen het graag tijdens een optreden laten horen. Iedereen is welkom om half 3.

Tekenfund verkoop
De leerlingen van onze school hebben mooie tekeningen gemaakt en starten nu met de verkoop van hun prachtige, unieke wenskaarten en leuke producten met eigen tekeningopdruk. Helpt u ook mee, want van ieder verkocht artikel gaat een groot deel naar materiaal voor in de klas.
Van hun eigen tekening ontvangen ze in ieder geval een eigen wenskaart met tekeningopdruk gratis, maar het gaat er natuurlijk ook om dat ze zo veel mogelijk wenskaartensets en andere producten verkopen aan familie, vrienden, buren en kennissen. Andere producten met tekeningopdruk zijn bijvoorbeeld placemats, onderzetters en mokken. Stuk voor stuk unieke, maar vooral ook handige producten van hoge kwaliteit.
Op de persoonlijke verkoopfolder is de tekening is afgedrukt, zodat zij aan u tonen kunnen hoe mooi de tekening is geworden. In de verkoopfolder staat tevens hoe eenvoudig het is de eigen webshop van het kind bezoeken en te promoten.  In de eigen webshop van het kind ziet u alle verkrijgbare artikelen en kunnen geïnteresseerden heel gemakkelijk bestellen en direct online afrekenen. Dat scheelt ons uiteindelijk tijd en het is ook nog eens een stuk veiliger voor de kinderen zelf!
Tussen 9 juni 2015 en 30 juni 2015 hopen we met z’n allen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons doel door de verkoop van de producten. Na de verkoopperiode worden de bestellingen geproduceerd en na ongeveer 2 weken afgeleverd op school. Via de kinderen komen de bestellingen naar huis om vervolgens te worden uitgedeeld aan de kopers. Dat zijn de leukste momenten, waarop de ‘kunstenaars’ vol trots hun kunstwerken kunnen tonen.
Ps. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de leerkracht van uw zoon of dochter.

Data voor de komende weken
16-06    Interactief voorlezen groep1-2 en boekenkring groep 3 t/m 8
16-06    Praktijkexamen verkeer voor groep 8
18-06    Blokfluitconcert
23-06    Schoolreis groepen 1/2, 3, 4/5
26-06    Biebbezoek groep 3
29-06    Inspectiebezoek
03-06    Rapporten mee
07-06    Bedankmiddag
08-06    Musical en afscheidsavond groep 8
13-07    Zomervakantie!!

 

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?