Palettertje 19 juni 2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Blokfluit concert
Gister hebben de kinderen van groep 3,4,5 en 6 laten horen wat ze kunnen tijdens het blokfluitconcert. De kinderen vonden het erg leuk om een optreden te geven en ze hebben ervan genoten. Hopelijk u ook!

Vaderdagcadeau
De kinderen hebben de vaderdagcadeaus mee naar huis gehad. We wensen jullie zondag een ontzettend gezellige vaderdag!

Tekenfund
Denkt u eraan dat bestellingen tot 30 juni 2015 gedaan kunnen worden? Nog niet alle kinderen hebben drie mensen uitgenodigd door een uitnodigingsmail te sturen. Wij raden u aan dit wel te doen, omdat de kinderen dan gratis een kaart met hun tekening ontvangen. Deze gratis kaart krijgen ze dus door drie mensen uit te nodigen, deze mensen hoeven niet per se te bestellen.

Boekenkring
Onze leesmediacoach heeft donderdagochtend in de groepen 4 t/m 8 boekenkringen uitgevoerd. Tijdens de boekenkring werd één boek besproken. De boeken die voorgelezen zijn: ‘Oena Loena’ van Leny van Grootel in groep 4/5, ‘We gingen achter de hamsters aan’ van Bibi Dumon Tak in groep 6/7, ‘Ali’s Oorlog’ van Lydia Rood in groep 8. Het doel van deze boekenkring is het vergroten van het leesplezier. 
In groep 1/2 en groep 3 is het boek ‘Sneeuwwitje breit een monster’ interactief voorgelezen. De kinderen hebben hier ontzettend van genoten.

Overblijf
De overblijfkinderen eten tot de zomervakantie in de eigen klas onder begeleiding van eigen leerkracht. Daarna gaan zij met de overblijfmoeders naar buiten. Dit is tot stand gekomen omdat er op dit moment erg veel kinderen overblijven.

Schoolreisgeld
Nog niet iedereen heeft het schoolreisgeld betaald. We missen het nog van een aantal kinderen. Graag willen we de ouders eraan herinneren om het komende week alsnog te betalen.

In de vakantie oefenen met leerstof van school? (voor leerlingen van groep 4 t/m 8)
Daltonschool Het palet maakt gebruikt van Snappet. Het is na de zomervakantie mogelijk om u als ouder/verzorger direct inzicht te verschaffen in de leerresultaten van uw zoon/dochter. Hiermee hopen we nog beter te kunnen werken aan goede leerresultaten en aan onderwijs dat inspeelt op de behoefte van de leerling.
U kunt met deze dienstverlening als ouder/verzorger zien welke digitale reken-, taal-, spelling- en leesoefeningen uw kind dagelijks op school doet en volgen hoe hij/zij vooruit gaat. U ziet alle op school gemaakte oefeningen met de gegeven antwoorden.
Ook kan uw kind gedurende de vakantie verder oefenen met de lesstof van school. Precies zoals hij/zij dat op school gewend is. Handig als er iets in te halen is, maar ook om ergens “heel goed” in te worden. Of natuurlijk om de bekende terugval in de grote vakantie te voorkomen. Af en toe tien minuten oefenen scheelt al een heleboel!
Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dan uw e-mailadres door aan de leerkracht van uw kind. De leerkracht zal dan zorgen dat u op uw e-mailadres een bericht krijgt van Daltonschool Het Palet, verzonden door Snappet, waarin u uitgenodigd wordt om gebruik te maken van deze dienstverlening. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is geen speciale programmatuur nodig op uw computer, via een beveiligde verbinding kunt u van de leerresultaten kennisnemen.

Data voor de komende weken
23-06    Schoolreis groepen 1/2, 3, 4/5
26-06    Biebbezoek groep 3
29-06    Inspectiebezoek
03-07    Rapporten mee
07-07    Bedankmiddag
08-07    Musical en afscheidsavond groep 8
13-07    Zomervakantie!! 

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?