Palettertje 24-09-2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Diner pensant van 7 oktober
In het kader van de ontwikkeling van de nieuwe strategische beleidsplannen voor Stichting Fluvium en Onderwijsgroep Spoenk zijn er inmiddels met veel succes diverse diners pensants  georganiseerd.
Voor het diner pensant van 7 oktober aanstaande met als thema “Stichtingen als uitdagende werkgevers. Leerkrachten state of the art” kunnen wij nog deelnemers gebruiken. Wil je meepraten, dan is dit je kans. Meld je vóór 30 september aan bij Ineke van Beuzekom:  i.vanbeuzekom@stichtingfluvium.nl
Locatie: dorpshuis De Oude School, Kerkstraat 10 in Zoelen.
Aanvang 17.30 uur.

Hoofdluizen zijn nog steeds actief!
Helaas zijn er bij de laatste controle nog steeds hoofdluizen gesignaleerd. We verzoeken u vriendelijk doch dringend om uw kind(eren) goed te (blijven) controleren en te behandelen indien nodig.
Vergeet bij de behandeling ook niet om kleding, beddengoed en knuffels te wassen. Ook de bank en de auto stofzuigen is een aanrader!

Nog hulp gevraagd voor de groenstrook
Zoals u heeft kunnen zien, zijn we al druk bezig geweest met het verwijderen van de groenstrook rondom de school. Het ruimen van de planten is echter nog niet klaar. Maandagmiddag om 14.30u gaan we ermee verder. We kunnen uw hulp nog steeds goed gebruiken! Als de planten zijn opgeruimd, zal er in samenspraak met de pleinraad van school een vrolijke invulling worden gekozen voor het vrijgekomen stuk plein.
Wordt u ook blij van een veilig plein voor de kinderen en wilt u hieraan meehelpen a.s. maandag? Graag even doorgeven aan de juf of meester of aan Saskia (moeder van Niek) telefoonnummer 06-50409052.

Groep 1-2 gezellige middag in de boomgaard
Maandagmiddag zijn de kinderen van groep 1-2 op bezoek geweest in de boomgaard bij Sanne. Eerst mochten ze instappen in de "pluktrein" om vervolgens door de boomgaard te rijden. Daarna hebben ze zelf hun eigen appel mogen plukken, waarvan ze vandaag op school heerlijke appelflapjes hebben gemaakt. Hulpouders en Fam. van Blijderveen, bedankt voor de gezellige middag.

Ateliers
Momenteel wordt er druk gewerkt aan het opzetten van en invulling geven aan de ateliers. Wij zijn nog op zoek naar iemand die invulling wil en kan geven aan het atelier koken en iemand die invulling wil en kan geven aan het atelier Techniek (aan de hand van onze methode). Voor aanmelden en/of meer informatie kunt u terecht bij juf Laura (lauratijssen@paletkesteren.nl) en juf Monique (moniquelubbers@paletkesteren.nl)

Reacties over het schoolkamp/schoolreisje
We hebben inmiddels 21 reacties gehad. Hartelijk dank voor het invullen van de vragen. Hieronder de uitslag:
optie 1: 5
Een schoolreisje voor groep 1-4 en een kamp van 2 nachten voor groep 5-6
optie 2: 13
Een schoolreisje voor groep 1-6 en een kamp van 2 nachten voor groep 7-8
optie 3: 3
Een schoolreisje voor groep 1-4 en een kamp voor groep 5-6 apart van groep 7-8 
Dit zijn 21 van de ongeveer 60 ouderparen. Dit is ongeveer 30%.
We gaan proberen een kamp te realiseren voor groep 7-8. En een schoolreisje voor groep 1-6.

Onze school heeft de kranten bereikt, en wel met de avondvierdaagse.
Woensdag 23 september was er in het Rhenens Betuwse Courant én in het Gemeente nieuws het volgende te lezen en te zien:
‘Veilig wandelen’- beker voor Palet Kesteren
Daltonschool Het Palet heeft meegedaan aan de avondvierdaagse die werd georganiseerd door Stichting de Hoendrik. Dit jaar werd er weer gestreden voor de beker ‘veilig wandelen’. Deze is gegaan naar Het Palet. Alle kinderen hebben een hele leuke week gehad met mooie routes door Kesteren.
We mogen oprecht trots zijn op de organisatie en onze wandelaars!

Data voor de komende weken
07-10 Start Kinderboekenweek 2015
19-10 - 23-10 Herfstvakantie

 

.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?