Palettertje 26-11-2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

De school in kerstsfeer
Het is de bedoeling dat wij op 4 december de school in kerstsfeer gaan brengen. Dit gebeurt vanaf 12.15uur. Alle helpende handjes zijn welkom.
Voor de versiering hebben we de ideeën al klaar, alleen zoeken we nog bepaalde spullen.
* Bankje
* Lantarens
* Vuurkorven
* Kerstverlichting
* Ruiten dekens (schots motief)
* Kerstmannen pak
* Kerstbomen rond 1 meter
* Een partytent
Als u ons aan deze spullen kunt helpen, mag u die aan Milena afgeven. De spullen krijgt u dan 19 december weer terug.
Vriendelijke kerstgroet, de kerstcommissie

Blazersbende op vrijdag 11 december
Op vrijdag 11 december vindt de uitvoering van de Blazersbende in het Dorpshuis plaats. Er is om 18.30u een generale repetitive en om 19.30u begint de uitvoering. Nadere informative volgt nog.

Kinderuniversiteit Wageningen
Esmee, Meara, Anton, Kirsten, Daniël, Dirk en Rosalie gingen op 7 oktober naar de kinderuniversiteit in Wageningen. We kwamen aan bij het gebouw genaamd Orion. Allemaal gingen we binnen bij de kinderuniversiteit. Daar werden we opgevangen in een grote hal. Juf Laura en Margaret mochten niet verder. Maar wij gingen naar boven toe.
Boven aangekomen gingen we naar een grote zaal. Met allemaal stoelen en waar we gingen zitten. We kregen 2 colleges over bodem. We kregen les van echte professoren.
Het eerste college ging over het afbrokkelen van steen in de rivier. Daarvoor moesten de kinderen een lege jampot met zes suikerklontjes meenemen. En tussendoor zat een pauze. Het tweede college ging over de soorten bodem, zoals humus, veen en klei. Het is niet de humus van het eten, maar het is vruchtbare grond. Toen we twee colleges gevolgd hadden kregen we een diploma en een boekje met leuke proefjes.
Auteur: Esmee van Herwaarden

In de talentklas
In de talentklas doen we denkspelletjes, spreekbeurten en moeilijke puzzels. Ook hebben we onze eigen klas een keer les gegeven, daarbij deden we een proefje.
We zijn nu bezig met een ontdekkaart. Je kiest een ontdekkaart uit en daar staan dan opdrachten op. Je kiest minimaal drie opdrachten uit. Met die opdrachten maak je een spreekbeurt. Die spreekbeurt oefenen we in de talentklas. Na het oefenen geven de kinderen en de juf tips en tops. Zodat we de spreekbeurt kunnen verbeteren. We moeten de spreekbeurt ook voor de klas presenteren, zodat we kunnen leren van de tips.
Auteur: Meara

Sinterklaas op 4 december
Volgende week vrijdag is het zover. Dan brengt Sinterklaas onze school een bezoek.
Groep 5, 6, en groep 7-8 hebben lootjes getrokken.
De bedoeling is dat deze kinderen, eventueel met behulp van ouders, een leuke surprise maken voor een ander kind. Een gedicht erbij zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn.
Afspraak is dat de kinderen een cadeautje kopen ter waarde van 5 euro!
De surprises kunnen donderdagmiddag na schooltijd of op vrijdag 4 december voor schooltijd naar school gebracht worden. Het liefst  in een plastic tas/vuilniszak zodat de surprise niet gezien wordt.

Data voor de komende weken

30-11 Inspectiebezoek
04-12 Sinterklaas
10-12 Spreekuur jeugdarts
11-12 Uitvoering Blazerbende
15-12 Interactief voorlezen door Adrie Vroon in groep 1-2
15-12 Boekpromotie door Adrie Vroon in groep 4-6
15-12 Mediales door Adrie Vroon in groep 7-8
16-12 Kerstdiner
17-12 Schoolraad
21-12 – 01-01 Kerstvakantie

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?