Palettertje 10-12-2015

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Keukenrollen voor groep 1-2
Willen jullie keukenrollen bewaren en mee naar school nemen voor juf Martine? Alvast bedankt!

Bierdopjes voor groep 4-6
Voor de kerstknutsel die we donderdag 17 december gaan maken hebben een aantal kinderen bierdopjes nodig. Zouden jullie deze willen bewaren en volgende week mee willen nemen? Alvast bedankt!

Kerst
De Sint is het land nog maar net uit en de kerst staat al voor de deur. De hal is al sfeervol omgetoverd in een sprookjesachtig kersttafereel.
Dit jaar zullen we op woensdag 16 december het kerstdiner houden. Het kerstdiner start om 17.30 uur. Vanaf 17.15 mag u uw kind en de gerechten brengen. Zoals u wellicht al gezien heeft, hangen er bij de verschillende klassen kerstbomen waar u een kerstbal af kunt halen met een gerecht dat u kunt maken voor het diner. Zo hopen we te zorgen voor een gevarieerd kerstdiner met voor ieder wat wils.
Ook is het fijn wanneer er rekening wordt gehouden met de islamitische kinderen. Wat goed is om te weten, is dat zij wegens hun geloof alleen ritueel geslacht vlees (halal vlees) mogen en ook geen varkensvlees.
Veel plezier en succes met het uitzoeken van een heerlijk gerecht!
Wij willen u vragen om uw kind(eren) een bord, bestek, beker, eventueel een extra kom voor soep en een plastic tas met naam, waar bord etc.(vuil) weer in mee naar huis kan, mee te geven.
Rond 18.30 uur eindigt het diner. Terwijl u wacht, kunt u genieten van een hapje en drankje. Na het kerstdiner (rond 18.40 uur) gaan we met de leerlingen een lampionnenoptocht lopen (mits het weer ons gunstig gezind is). Van tevoren krijgt u de uitgestippelde route. We zouden het namelijk leuk vinden, als u langs de route gaat staan om van de optocht te genieten! De optocht duurt ongeveer een kwartier. We zouden het prettig vinden als u, als ouder, om 19.00 uur weer bij school kan staan. Als de leerlingen dan terugkomen op school, willen we sfeervol samen eindigen op het plein.
We zijn nog op zoek naar partyverlichting, buitenverlichting en vuurkorven.
Wie kan ons hieraan helpen?
Donderdagmiddag 17 december wordt er in alle groepen gewerkt aan kerstknutsels.
Namens de kerstcommissie

Afsluiting van project Blazersbende
Morgenavond vindt het concert plaats van de Blazersbende en de Fanfare Kesteren.
Generale repetitie: vrijdagavond 11 december om 18:45 uur.
Aanwezig uiterlijk 18:30 uur.
Locatie: Ons Dorpshuis te Kesteren aan de Nedereindsestraat.

De generale repetitie is bedoeld om de gezamenlijke stukken door te spelen zodat iedereen precies weet wat en wanneer er iets op het concert gaat gebeuren. Het is daarom erg belangrijk dat iedere deelnemer tijdig aanwezig is.

Concert: vrijdagavond 11 december om 19:30 uur. Locatie: “Ons Dorpshuis” in Kesteren aan de Nedereindsestraat. Zaal open om 19:15 uur.

Toegangskaartjes: voor €2,- kunt u een kaartje kopen bij de leerkracht van uw kind(eren). Ieder kind mag 3 personen meenemen i.v.m. brandveiligheid en er past maar een beperkt aantal mensen in het Dorpshuis. We hopen op een geslaagd concert.
Mocht u nog extra kaartjes willen kopen, loop dan morgen even binnen bij meester Nico. Als er nog kaartjes over zijn, dan kunt u er op dat moment nog een aantal bij te kopen.

Data voor de komende weken
11-12 Uitvoering Blazerbende
15-12 Interactief voorlezen door Adrie Vroon in groep 1-2
15-12 Boekpromotie door Adrie Vroon in groep 4-6
15-12 Mediales door Adrie Vroon in groep 7-8
16-12 Kerstdiner
17-12 Schoolraad
21-12 – 01-01 Kerstvakantie

 

.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?