Palettertje 21-01-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Het Nationaal Voorleesontbijt
Op woensdag 27 januari houden we op school voor alle groepen een voorleesontbijt. De bedoeling is dat de kinderen op school ontbijten. Dit wordt verzorgd door de school.
Kinderen worden op de normale tijd op school verwacht. Tijdens het ontbijt lezen oud-leerlingen in de groepen een verhaal voor. Het is de bedoeling, dat de kinderen hun eigen bord, beker en bestek meenemen. Graag voorzien van naam, zodat ieder kind zijn eigen spulletjes weer mee naar huis kan meenemen. Het is wellicht handig om de spullen in een plastic tas mee te geven, aangezien de kinderen hun spullen ‘vies’ weer mee terugnemen.

Rots en water training voor groep 7-8
Inmiddels hebben al een aantal ouders gereageerd op deze training. Hartelijke dank voor de snelle reacties! Echter, om snel met de kinderen te kunnen beginnen, hebben we alle reacties met toestemming van de ouders nodig. Wilt u zo vriendelijk zijn om zo snel mogelijk de akkoordverklaring te ondertekenen? Dan kunnen wij beginnen!

Minilessen op Het Pantarijn
Volgende week donderdag 28 januari volgt groep 7-8 de minilessen op het Pantarijn. We worden om 12:50 uur op het Pantarijn verwacht en zullen omstreeks 15:30 uur terug zijn op het Palet.

Huiswerk voor groep 8
Groep 8  krijgt voortaan op woensdag structureel huiswerk. De bedoeling is, dat ze het de woensdag daarop weer mee naar school nemen. Het wordt dan besproken. Dit is ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Podiumochtend groep 3-5 en groep 7-8
Vrijdag 30 januari a.s. is het dan zover: de podiumochtend van groep 3-5 en groep 7-8!
Van 11 uur tot 12 uur zullen de kinderen van deze groepen een gevarieerd optreden verzorgen. Zij zijn druk bezig met de voorbereidingen. U bent van harte welkom!

Informatieavond De Vreedzame School
Afgelopen dinsdag heeft u zich kunnen laten inspireren omtrent De Vreedzame School, tijdens de presentatie van Saskia van Dongen. Helemaal volgens de methode van De Vreedzame school werd er gestart met een binnenkomer en geëindigd met een afsluiter. Net als bij de kinderen zorgde de afsluiter ook bij de ouders voor hilariteit! Wij hopen dat u geïnspireerd en geinformeerd bent en.....dat u net zo enthousiast bent geworden als uw kinderen en het team.

Schoolplein
Achter de schermen gaat het verder....we zijn op zoek naar een stratenmaker, die kan helpen bij het plaatsen van nieuwe attributen op het plein. Wie kan dit of wie weet iemand? Dan horen we het graag.

Data voor de komende weken
27-01 Het Nationaal Voorleesontbijt
29-01 Podiumochtend groep 3-5 en groep 7-8
12-02 Rapporten mee
22-02 – 28-02 Voorjaarsvakantie

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?