Palettertje 11-02-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Wijziging datum OR vergadering
De OR vergadering van 15 februari is verzet naar 17 februari wegens onvoldoende aanwezigheid van de OR leden. De vergadering op 17 februari is van 08.30 tot 12.00 uur. Wilt u met de OR meepraten of heeft u een leuk idee voor een activiteit, dan nodigen wij u van harte uit om (een gedeelte) van de vergadering aanwezig te zijn. Hiervoor kunt u zich aanmelden via één van de OR leden of via or@paletkesteren.nl.

Inloop bij het bestuur
Heeft u vragen, opmerkingen of andere zaken? U kunt terecht op het “inloopuur bij het bestuur”. Woensdag 2 maart  2016 van 13.00 – 15.30 uur
Houtkoperschool, Schoolstraat 1 in Ochten.

Raad van Toezicht zoekt nieuwe leden
De Raad van Toezicht van Stichting Fluvium, Onderwijsgroep Spoenk en SPGG zoekt op korte termijn nieuwe leden, waaronder ook iemand die de functie van voorzitter op zich wil nemen! Behalve toezichtservaring zoekt de RvT vooral leden die gepokt en gemazeld zijn in het onderwijs.
Heeft u interesse of weet u iemand, neem dan contact op met: cynthiamaas@gmail.com

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!
Op woensdag 17 februari komt Mad Science een spannende wetenschap & techniekshow verzorgen op basisschool het Palet in Kesteren! Aan de hand daarvan kunnen de kinderen zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap & techniekcursus.
De kinderen gaan 6 bijeenkomsten aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding. De cursus gaat komend schooljaar over onder andere luchtdruk, de wetten van Newton en de aarde.
Een afwisseling van fantastische thema’s! Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen een pakketje en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. De activiteiten vinden plaats in een lokaal op de school.
Data van de cursus:
* Dinsdag 08-03-2016
* Dinsdag 15-03-2016
* Dinsdag 22-03-2016
* Dinsdag 29-03-2016
* Dinsdag 05-04-2016
* Dinsdag 12-04-2016
Tijdstip: 15:30 uur tot 16:30 uur.

Kunst in groep 1-2
De komende periode zijn we bezig met het thema Kunst van Kleuterplein. Met de kinderen werken, lezen, praten, zingen en spelen we over allerlei dingen die met dit onderwerp te maken hebben. Veel reken-, taal- en beweegactiviteiten staan de komende weken in het teken van dit thema. Daarnaast zijn er in ieder Kleuterpleinthema vaste onderdelen. In dit thema zijn dat:
* Het inrichten van een thematafel rond Kunst. De kinderen mogen allerlei spullen en boekjes over dit onderwerp mee brengen. Bijvoorbeeld: kwasten, een palet, verschillende muziekinstrumenten, balletschoenen, een schildersdoek of theaterfolders.
* Het herhaaldelijk lezen van het themaverhaal De kunstbus. In dit verhaal staat de kunstbus elke woensdag op het plein. In de kunstbus kun je een eigen kunstwerk maken. Er komen verschillende personen in de bus schilderen. Ieder van hen maakt een eigen kunstwerk dat voor de ramen van de bus komt te hangen. Zo ontstaat er een schilderijententoonstelling.
* Het inrichten van de lettertafel, rondom de letter m. Gedurende het thema mogen de kinderen spulletjes meebrengen die beginnen met deze letter.
* Het maken van een denkwolk rondom Kunst.

U kunt thuis ook inspelen op dit thema. Hierbij enkele tips om op een leuke manier met Kunst bezig te zijn en uw kind te stimuleren om zich verder te ontwikkelen.
Naar het museum Op www.uitmetdekinderen.nl kunt u heel gemakkelijk een geschikt museum voor u en uw kind uitkiezen. De site heeft een zoekmachine waar u de leeftijd van uw kind kunt aangeven en in de omgeving van uw woonplaats kan zoeken. Als u het museum bezocht heeft, kunt u misschien een folder meenemen zodat uw kind dit bezoek in de klas kan bespreken.

Versjes
Deze versjes leert uw kind de komende weken. Het is leuk om ze af en toe samen op te zeggen. U zult merken dat uw kind ze steeds beter kent.

De kunstenaar
De kunstenaar houdt veel van rood.
Hij maakt een kunstwerk, reuze groot.
Maar oeps, het lukte niet. Hij wordt boos.
Hij stopt zijn kunstwerk in een doos.
©Marian van Gog

Bolleke Bolleke Beer
Bolleke bolleke bruine beer.
Ik teken een oor en nog eentje meer.
Eén puntje is het oogje, zo zijn er twee.
De mond kan al lachen en doet vrolijk mee.
De neus in het midden van beertje klein.
Kijk hij wil vast jouw vriendje zijn!
© Sandrine Lambert
Uit: De leukste speelversjes en knierijmpjes (Deltas).

Data voor de komende weken
12-02 Rapporten mee
18-02 Voorstelling Echt Vet voor groep 1 t/m 8
22-02 – 28-02 Voorjaarsvakantie
15-03 Mediales groep 7-8  door Adrie Vroon
12-01 Interactief voorlezen groep 3-5 door Adrie Vroon
12-01 Boekpromotie/ interactief voorlezen groep 4-6 door Adrie Vroon
24-03 Paasactiviteit ‘s middags
25-03 Goede Vrijdag: kinderen zijn vrij
28-03 Tweede Paasdag: kinderen zijn vrij

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?