Palettertje 24-03-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Wijziging datum OR vergadering

De OR vergadering van 29 maart is verzet naar 30 maart wegens aanwezigheid van OR leden. De vergadering van 30 maart is van 8.30 tot 11.00 uur. Wilt u met de OR meepraten of heeft u een leuk idee voor een activiteit, dan nodigen wij u van harte uit om (een gedeelte) van de vergadering aanwezig te zijn. Hiervoor kunt u zich aanmelden via 1 van de OR leden of via or@paletkesteren.nl

Bericht van juf Gemma over keyboardles

In de afgelopen maanden heeft een aantal kinderen me gevraagd om – naast de blokfluitlessen - ook keyboardles te geven. Ondanks dat ik graag keyboard speel, ben ik geen bevoegd docent keyboard. Daarom heb ik in eerste instantie de muziekschool benaderd. Daar zijn professionele keyboarddocenten en er is plek voor nieuwe leerlingen. Wanneer u daar behoefte aan heeft, kunt u een kijkje gaan nemen. Neem daarvoor contact op met De Plantage in Tiel.
Omdat de afstand Kesteren – Tiel voor sommige ouders toch in eerste instantie te ver is om wekelijks af te leggen, is mij gevraagd om een cursus keyboard op te zetten zodat kinderen kennis kunnen maken met het instrument. In overleg met school is besloten dat dit op donderdag na schooltijd kan en tegen een financiële vergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal deelnemers.
Daarom zou ik graag willen weten wie er mee wil doen met een kennismakingscursus keyboard. Dit kunt u aangeven bij mij, liefst op donderdag tussen 15.15 uur en 15.30 uur. Dan ben ik aanwezig in de hulp- en talentklas. Het kan ook per mail: gemmaspraktijk@dds.nl., of telefoon 06-23085563.
Als uw kind mee wil doen, is het noodzakelijk dat het over een eigen keyboard beschikt, zodat het thuis kan oefenen. Het keyboard van thuis zal op donderdag ook mee naar school moeten voor de lessen. We kunnen niet met zijn allen samen op het kleine keyboard van school spelen!
Omdat ik op donderdag na schooltijd (van 15.30 uur tot 21.00 uur) dwarsfluit- en panfluitlessen geef, kunnen de lessen starten zodra ik ruimte in mijn rooster heb. In het uiterste geval kunnen de keyboardlessen pas starten na de zomervakantie.
Ik hoop dat op deze manier de kinderen op een goede manier kennis kunnen maken met het keyboard en eventueel na de cursus door kunnen stromen naar een bevoegd docent keyboard. In ieder geval hoop ik dat de kinderen na de cursus op hun keyboard mee kunnen spelen in het schoolorkest!
Hartelijke groet!
Gemma

Bezoek groep 4-6 aan de Gedachteniskerk in Rhenen
Afgelopen maandag is groep 4-6 op bezoek geweest bij de Gedachteniskerk in Rhenen. Guido Dieteren gaf de kinderen een rondleiding en vertelde van alles over het katholieke geloof. De kinderen vonden het erg interessant: ze mochten overal een kijkje nemen. Dirk mocht zelfs even op het orgel spelen, Luan luidde de kerkklok en Quinty mocht de kluis openen. Al met al een leuke en leerzame middag!  

Data voor de komende weken
25-03 Goede Vrijdag: kinderen zijn vrij
28-03 Tweede Paasdag: kinderen zijn vrij
12-04 Interactief voorlezen groep 1-2 door Adrie Vroon
12-04 Tekst puzzelen groep 3-5 door Adrie Vroon
12-04 Tekst puzzelen groep 4-6 door Adrie Vroon
12-04 Tekst puzzelen groep 7-8 door Adrie Vroon
22-04 Koningsspelen
25-04 – 06-05 Meivakantie
10-05 Oudergesprekken
11-05 Oudergesprekken
16-05 Twee Pinksterdag: kinderen zijn vrij
17-05 Studiedag Onderwijsgroep Spoenk: kinderen zijn vrij
31-05 Les Poëzie groep 1-2 door Adrie Vroon
31-05 Les Poëzie groep 3-5 door Adrie Vroon
31-05 Les Poëzie groep 4-6 door Adrie Vroon

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?