Palettertje 12-05-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Schoolfruit
Na de meivakantie is het project EU schoolfruit afgelopen. Dat betekent dat er geen fruit meer geleverd wordt. Met het team hebben we afgesproken, dat we de fruitdagen wel voort willen zetten. We zijn tenslotte een Be fit-school en vinden het belangrijk gezond (eet)gedrag te stimuleren. Dat betekent dat vanaf nu de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag zelf fruit (of groenten) mee naar school nemen. Maandag en dinsdag is de keuze aan u.

Wc’tjes kleutergroep vernieuwd
In de meivakantie zijn de wc’tjes bij het lokaal van groep 1-2 vernieuwd. Hier zijn we erg blij mee, want we hadden regelmatig last van stankoverlast. Dit is nu gelukkig verleden tijd.

Start ateliers
De week van 30 mei starten met een nieuwe ronde ateliers. 
De kinderen hebben de afgelopen periodes enthousiast meegedaan met schaken, zelfverdediging, techniek en koken! We hebben er ontzettend veel van geleerd. 
Andere ateliers mogen natuurlijk ook! Heeft u ook zin om een groepje kinderen te begeleiden bij een atelier (bijvoorbeeld: fotografie, tekenen, schilderen, schrijven, programmeren, tuinieren, etc.)? Meldt u dan aan bij juf Monique (moniquelubbers@paletkesteren.nl)

Witte lakens gevraagd
We zijn op zoek naar witte lakens om het decor voor de eindmusical van groep 8 op te maken. Heeft u nog lakens liggen die u niet gebruikt, dan willen we ze graag hebben.

Juf Jiska in groep 1-2
Dag allemaal,
Jullie hebben na de vakantie misschien al een nieuw gezicht zien rondlopen op school. Daarom is het tijd, dat ik mezelf even voorstel. Mijn naam is Jiska en ik ben de onderwijsassistente, die juf Martine komt helpen in groep 1-2. Ik ben op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig op Het Palet. De andere dagen werk ik bij de Jumbo in Zetten. Ik blijf tot aan de zomervakantie bij jullie op school en heb erg veel zin om iedereen te leren kennen. Als je nog een vraag hebt, mag je me altijd komen opzoeken.
Tot ziens op school!
Jiska

Mad Science Vakantiedagen
In de zomervakantie binnen hangen? Dat hoeft helemaal niet! Doe mee met de coole, inspirerende Mad Science Vakantiedagen. Onze gekke Mad Scientists halen alles uit de kast om deze zomerdagen onvergetelijk te maken.
Tijdens onze Vakantiedagen vliegt de tijd voorbij. De kinderen leren spelenderwijs alles over wetenschap en techniek. Dit hoeft niet saai te zijn; in tegendeel! Raketten afschieten, slijm en stuiterballen maken, betoverende shows met droog ijs; dit is maar een kleine greep uit de activiteiten die Mad Science uitvoert.
Elke dag staat in het teken van een spannend thema, waarmee de Mad Scientists samen met de kleine wetenschappers in wording aan de slag gaan. Kinderen zullen zich verwonderen over alle geweldige dingen die door wetenschap en techniek mogelijk zijn. Onze geanimeerde en professionele begeleiding zorgt er zeker voor dat ze deze tijd nooit vergeten!
Praktische informatie
De Mad Science Vakantiedagen zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Om de best mogelijke beleving te creëren wordt met kleine groepen gewerkt, daarbij zijn er per locatie 2 Mad Scientists aanwezig. Er kunnen maximaal 24 kinderen deelnemen, vol = vol. Kijk snel bij data en locaties waar we bij jou in de buurt een vakantieprogramma organiseren.
Activiteiten zijn zonder overnachting en duren van 9:00 tot 16:00 uur.
Let op: In de regel zijn de programma's in de zomervakantie van maandag t/m donderdag. De planning van de thema's is flexibel. Kijk snel op http://magazine.mad-science.nl/vakantiedagen of nederland.madscience.org voor meer informatie, of bel ons op 088-0303360.

Data voor de komende weken
16-05 Tweede Pinksterdag: kinderen zijn vrij
17-05 Studiedag Onderwijsgroep Spoenk: kinderen zijn vrij
23-05 Schoolkamp groep 7-8
23-05 Schoolkamp groep 7-8
23-05 Schoolkamp groep 7-8
31-05 Les Poëzie groep 1-2 door Adrie Vroon
31-05 Les Poëzie groep 3-5 door Adrie Vroon
31-05 Les Poëzie groep 4-6 door Adrie Vroon
01-06 Grote Rekendag
07-06 Schoolreisje groep 1 t/m 6
09-06 Podiummiddag van groep 1-2 en groep 4-6
14-06 Les Interactief voorlezen groep 1-2 door Adrie Vroon
14-06 Les Boekpromotie/interactief voorlezen groep 4-6 door Adrie Vroon
14-06 Les Poëzie groep 7-8 door Adrie Vroon
28-06 Bedankmiddag voor alle hulpouders
01-07 Rapporten mee
06-07 Musical en afscheid groep 8
08-07 Laatste schooldag tot 11.00 uur

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?