Palettertje 30-06-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Laatste schooldag om 11.00u uit
Denken jullie eraan, dat de kinderen vrijdag 8 juli om 11.00u uit zijn? Om 11.00u begint voor hen de vakantie.

Volgende week continurooster
Denken jullie er allemaal aan, dat we de laatste schoolweek van dit schooljaar al het continurooster draaien? Na de zomervakantie krijgen alle kinderen van school een koeltasje om hun eten en drinken in te bewaren. Het is wellicht verstandig om de laatste week zelf voor een koeltasje te zorgen.

Ouders gezocht!!! Voor hulp bij Musical de Vuilnisboot op vrijdag 1 juli
Morgen, 1 juli, spelen we samen met de Fanfare de musical De Vuilnisboot. We zijn op zoek naar ouders die om 12.30u mee willen helpen om de zaal in orde te maken. Het gaat dan om het klaarzetten van stoelen, het ophangen van het decor en het inrichten van het toneel. Aanmelden graag bij meester Nico.

Tijden voor Musical de Vuilnisboot op vrijdag 1 juli
De kinderen van groep 1 t/m 6 worden om 14.30 uur bij sporthal 'De Leede' te Kesteren (dus niet op school, maar bij sporthal 'De Leede', Kasteelstraat 4 te Kesteren) verwacht. Om 15.45 uur gaat de sporthal open voor de ouders. U kunt uw kind(eren) dan na de voorstelling om 17.00 uur meenemen naar huis.

De bibliotheek: Wist u dat?
Lidmaatschap van de openbare bibliotheek gratis is? Er geldt alleen een eenmalig inschrijftarief van € 3,50 per abonnement.
Dat u zichzelf digitaal kunt inschrijven via www.bibliotheekrivierenland.nl
Dat u 15 boeken, tijdschriften, dvd’s etc. per pas kunt lenen?
Dat deze materialen 8 weken mee naar huis mogen?
Dat er geen boete wordt berekend bij het te laat inleveren?
Dat u vanuit uw luie stoel boeken en materialen kunt reserveren?
Allemaal goede redenen om lid te worden van de bibliotheek zodat uw kinderen kunnen lezen en u kunt voorlezen!
Met vriendelijke groet, Adrie Vroon • Lees-/Mediacoach Primair Onderwijs

Voorlezen? Ja leuk!
Wie leest er wel eens voor? En waarom leest u eigenlijk voor? Veelal wordt er voorgelezen, omdat het zo gezellig is. Dat is een prima reden! Maar als u voorleest, bent u op vele gebieden bezig om uw kind te ontwikkelen.
U werkt tijdens het voorlezen aan een grotere woordenschat. Daarnaast werkt u aan de ontwikkeling van de luister- en spreekvaardigheid, vaardigheden die kinderen later nodig hebben bij het leren lezen. Ook voor oudere kinderen zijn dit belangrijke vaardigheden tijdens het leerproces. Kinderen die niet of nauwelijks worden voorgelezen kunnen een achterstand in hun woordenschat hebben ten opzichte van de kinderen die wel worden voorgelezen. Deze achterstand is nauwelijks in te halen, leerlingen kunnen daar hun hele schoolcarrière last van hebben.
Ook als kinderen al zelf kunnen lezen blijft voorlezen belangrijk. U biedt uw kind boeken aan van een hoger niveau dan dat zij zelf technisch aankunnen. Zo blijft u werken aan het vergroten van de woordenschat en het concentratievermogen.

Wist u dat:
Bij 15 minuten stillezen per dag er op jaarbasis één miljoen woorden worden gelezen. Dat van die één miljoen woorden er ongeveer 1000 nieuwe woorden aan de woordenschat van het kind worden toegevoegd?
Alle reden om voor te lezen en uw kind te stimuleren zelf te blijven lezen.
Heel veel Leesplezier! Adrie Vroon • Lees-/Mediacoach Primair Onderwijs

Zomerlezen met de VakantieBieb
Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je altijd leuke e-books voor het hele gezin. Probeer het eens uit! Download de gratis app vanaf 1 juni op je tablet of mobiel.
De VakantieBieb is het zomercadeau van de Bibliotheek en is open van 1 juni t/m 31 augustus 2016. In juni staan er 30 jeugdtitels in, in juli komen hier 30 volwassen titels bij. Dat is lekker makkelijk meenemen voor op vakantie. Je kunt ook meedoen aan onze win-actie. Download de gratis app vanaf 1 juni op je tablet of mobiel en maak kans op een iPad-mini!

Lezen in de vakantie: leuk én slim!
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor een kind en dat kan deze zomer heel makkelijk digitaal met de VakantieBieb-app. Er staat een leuke selectie leesboeken klaar.

Lekker makkelijk
In juli komen komen in de app nog eens 30 volwassen titels te staan, die gratis te lezen zijn. Het gaat om spannende titels, romans en non-fictie boeken. Dat is lekker makkelijk boeken meenemen voor op vakantie. Meer lees je op vakantiebieb.nl
De VakantieBieb-campagne wordt voor het vierde jaar georganiseerd door de Bibliotheek en 578.000 mensen hebben de VakantieBieb-app gedownload.

Data voor de komende weken
01-07 Rapporten mee
01-07 Musical ‘de Vuilnisboot’
04-07 Start proefweek continurooster
06-07 Musical en afscheid groep 8
08-07 Laatste schooldag tot 11.00 uur

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?