Palettertje 09-09-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Grasmaaien
Wie wil ons helpen door eens in de zoveel tijd het gras links naast de school te maaien?
We hebben een mooie maaier, maar helaas zo weinig tijd om zelf te maaien.

Na de herfstvakantie geen voorschoolse opvang meer
Na de herfstvakantie is er geen voorschoolse opvang meer op onze school. Dit betekent dat voor alle kinderen de afspraak geldt, dat om 08.20u de deur opengaat en de kinderen vanaf dat moment naar binnen mogen. Als kinderen vanaf die datum toch eerder gebracht worden en dus moeten wachten op het schoolplein, dan ligt de verantwoordelijkheid bij hun eigen ouders.

Luizenzakken, koeltasjes, pennen, tablets en andere schoolafspraken
Als school bieden we onderwijs en daarbij horen spullen die nodig zijn voor onderwijs. Sommigen dingen horen wel bij school maar sommigen horen daar niet/wat minder bij.
Hoe zit het nu met zulke schoolafspraken? Soms verandert er nog wel eens wat: pennen of andere onderwijsmaterialen die opeens niet meer verkrijgbaar zijn of een stuk duurder worden voor ons als school om in te kopen.

Luizenzakken: we zijn gelukkig hoofdluisvrij, maar dat willen we zo houden. Iedere leerling gebruikt een hoofdluisvrije tas voor zijn jas aan de kapstok. De hoofdluisvrije tassen zijn te koop via school. Als de tas kapot gaat, moet je een nieuwe kopen. Dat kan op school voor €2,50.

Koeltasjes: de eerste koeltasjes hebben de leerlingen gekregen. Als je koeltas kapot gaat, moet je zelf een nieuwe kopen. Dat kan op school voor €3,00. Het is in ieder geval wel belangrijk, dat je eten altijd in een koeltas zit in verband met het bederven van het eten. Ook in de winter, als de tassen op de kapstok met daaronder de radiatoren staan.

Pennen: deze krijg je van school in groep 5. Hierop moet je zuinig zijn, je moet ermee doen tot groep 8. In uitzonderlijke gevallen krijg je een nieuwe.

Oordopjes, snelhechter en een liniaal: deze krijg je van school, hiermee doe je tot aan groep 8.

Schriften: ook deze krijg je van school, maar ook hierop moet je zuinig zijn. Als je schrift vol is, krijg je een nieuwe.

Potloden en gum: ook deze krijg je van school.

Tablet en hoesje: deze krijg je van school te leen. De tablet en het hoesje blijven eigendom van school. Hierop moet je zuinig zijn. Als je na groep 8 van school gaat, krijgt een leerling, die naar groep 4 gaat, de door jou gebruikte tablet en het hoesje. Het opzettelijk vernielen of bekladden van deze spullen zal in rekening moeten worden gebracht bij ouders. Bij normale slijtage is dat geen probleem.

Stiften: die van huis worden meegenomen naar school vallen onder de eigen verantwoordelijkheid. Dit geldt overigens ook voor, als je op de fiets naar school komt. Zelf meegebrachte spullen vallen niet onder aansprakelijkheid van de school. Wat we wel doen, is samen afspraken maken en voorzieningen bieden om de spullen zo veilig mogelijk te bewaren, zoals fietsenrekken voor de fiets, zodat deze niet kan omvallen. De achterste fietsenrekken voor groep 6,7,8. De voorste voor groep 1,2,3,4,5. 

Maar ook gymspullen: samen met de leerlingen proberen we verantwoordelijkheid hiervoor te dragen. We leren de kinderen respect te hebben voor de spullen van zichzelf, een ander en school.
Bij onrechtmatig gebruik van de schoolspullen zullen wij ouders inlichten en afspraken maken hoe hier mee om te gaan.
Als er afspraken wijzigen of bij komen, houden we jullie op de hoogte in het Palettertje.

Data voor de komende weken
13-09 – 16-09 Avondvierdaagse
20-09 Spreekuur jeugdarts
21-09 Korfbaltoernooi
22-09 Adrie Vroon Interactief voorlezen groep 3-4
22-09 Adrie Vroon Interactief voorlezen groep 1-2
22-09 Adrie Vroon Interactief voorlezen groep 5-7 evacuatiespel
22-09 Adrie Vroon Interactief voorlezen 6-8 evacuatiespel
05-10 Start Kinderboekenweek

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?