Palettertje 16-12-2016

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Oproep hulp Kerst

Na het kerstdiner op woensdag 21 december gaan we met de kinderen genieten van een heerlijke kerstwandeling. Hiervoor zoeken wij nog 2 hulpouders voor de begeleiding.

U wordt om 18.20 uur op school verwacht en loopt samen met nog 3 begeleiders met een groepje mee.

Wij zouden het erg leuk vinden om langs de route een stukje muziek te laten horen en zijn op zoek naar ouders, opa’s, oma’s, broers of zussen die een instrument bespelen en dit langs de route samen zouden willen laten horen.

Heeft u een ander leuk idee voor langs de route, horen wij dit uiteraard ook heel graag. Wij hebben al een ouder die bereid is een kerstverhaal te vertellen, hiervoor zijn wij erg dankbaar!

Geef u op bij juf Monique of Janine (moeder van Damiën en Delano) of mail naar or@paletkesteren.nl. 
Namens de Kerstcommissie

Ouderklankbordgroep.

Woensdag 30 november jl. is de ouderklankbordgroep bij elkaar geweest. Dit schooljaar hebben wij 7 ouders in de klankbordgroep ( 4 nieuwe ouders en 3 ouders die vorig schooljaar ook al deelnamen).

We hebben gesproken over zaken die al opgepakt zijn n.a.v. de ouderklankbordgroep bijeenkomsten van vorig schooljaar, zoals:

  • Zonnetje terug in de klassen.

  • Minder lange teksten in het Palettertje.

  • Meer informatie over gebeurtenissen in de klassen op website/Facebook.

  • Schoolse zaken zoals schoolgids en beleidsmatige zaken meer op de website vermelden en activiteiten/gebeurtenissen komen meer op Facebook.

  • Daltonprincipes vermelden en uitleggen in de Palettertjes.

  • Behouden van gemixte groepen bij activiteiten.

  • Vanaf januari 2017 gaan de Daltontaakbrieven mee naar huis.

    Vervolgens hebben we gebrainstormd over PR/imago van de school. Hoe kunnen wij ons bekender maken in het dorp en nieuwe woonwijk? De volgende tips werden door ouders aangedragen:

  • Geef meer informatie over waarom het Palet een goede school is.

  • Flyeren in de nieuwe wijk.

  • Ouders als ambassadeur inschakelen om goede PR van de school te delen in het dorp.

  • Neem een interview af met een oud-leerling en plaats een artikel in de krant, Palettertje of flyer. En laat zo’n oud-leerling vertellen over hun ervaring op een Daltonschool.

  • Palettertje nog meer ‘oppimpen’ met uitspraken van de week of wist u datjes? Ouders kunnen hierbij ondersteunen door leuke uitspraken van hun eigen kind door te geven.

  • Wat maakt Daltononderwijs zo goed in de aansluiting richting het Voortgezet onderwijs? (leren plannen, zelfstandigheid e.d.).

  • Organiseren van een open avond of vermeld op de website/Facebook wanneer nieuwe ouders kunnen komen kijken.

    Woensdag 22 maart komen wij weer bij elkaar. Heeft u nog een onderwerp waarvan u vindt dat het besproken moet worden in de ouderklankbordgroep, laat het dan even weten via directie@paletkesteren.nl

    Vervanging juf Else-marije in groep 6-8.
    Wij hebben inmiddels een vervangster voor juf Else-marije gevonden in groep 6-8. Petra van der Veer gaat vanaf 9 januari 2017 op maandag, dinsdag en vrijdag in groep 6-8 werken. Juf Nathalie blijft gewoon de juf op woensdag en donderdag. Wij bedanken juf Nathalie en juf Nelleke voor hun inzet de afgelopen weken in groep 6-8.
    Juf Petra  heeft al vele jaren
    onderwijservaring in vooral de bovenbouwgroepen. Wij wensen haar heel veel plezier en succes bij ons op school.


    Even voorstellen
    Hallo! Ik ben Petra van der Veer, 36 jaar oud en ik woon samen met mijn man en zoontje in Rhenen. Ik heb 8 jaar met veel plezier in Tiel gewerkt, waar ik in alle groepen les heb gegeven, maar vooral voor groep 7 heb gestaan. Daarvoor heb ik 6 jaar in Dieren gewerkt. Nu heb ik erg veel zin om na de kerstvakantie te starten in groep 6-8 als vervangster voor juf Else-marije. Aanstaande dinsdag kom ik me even voorstellen aan de kinderen.  Ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen. Tot gauw!

Data voor de komende weken

19-12 3e bijeenkomst training mediatoren

13.00u – 14.00u met aansluitend de diploma-uitreiking

21-12 Kerstviering/kerstdiner: informatie volgt nog.
23-12 Start kerstvakantie.
09-01 Start school.


O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 


Aanvullende teksten Aanvullende teksten Aanvullende teksten

 


 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?