Palettertje 13-01-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Berichtje van juf Martine

Nova is alweer 7 weken oud. Het gaat goed met haar. Inmiddels weegt ze al 3500 gram en is ze 52 cm lang. Helaas heeft de kinderarts aangegeven dat op bezoek gaan op school nog niet verstandig is. Zodra het kan kom ik natuurlijk Nova laten zien. Graag wil ik iedereen bedanken voor de mooie tekeningen, lieve berichtjes, kaartjes en cadeautjes! Groetjes Martine

 

Berichtje van de schoolraad.

Wij hebben in de leerlingenraad besproken dat we blij zijn met de nieuwe dingen op het schoolplein. Veel kinderen hadden ook graag voetbalgoaltjes gehad, maar daar sparen we nog voor. Sommigen zouden ook graag een basketbalpaal willen. Het speelrooster voor de pingpong tafel en schommel veranderen we na de kerstvakantie.

We zouden ook wel graag mooi licht en geluid bij de podiumochtenden willen hebben, daar willen we graag voor sparen.

We hebben bij de buren een kerstkaart en chocolaatjes gebracht om te bedanken voor het terug gooien van de bal als die per ongeluk over het schoolhek gaat.

Door Youri en Naomi

 

Daltononderwijs op Het Palet: De taakbrief/weektaak mee naar huis.

Voor de vakantie heeft u steeds een stukje kunnen lezen over hoe wij op Het Palet omgaan met de Daltonprincipes. Eén van die principes is eigenaarschap: we proberen de kinderen verantwoordelijkheid voor hun eigen leren bij te brengen. Een hulpmiddel hierbij is de taakbrief/weektaak. Iedere groep werkt op zijn eigen niveau met een taakbrief of weektaak. Om u meer bij ons Daltononderwijs te betrekken hebben we besloten, dat uw kind(eren) iedere vrijdag zijn taakbrief of weektaak mee naar huis neemt.

In groep 1-2 gaat het om de aftekenlijst of het keuzeboekje en vanaf groep 3 nemen de kinderen hun mapje met de taakbrieven of weektaken mee.

We vragen u of u er met uw kind(eren) naar wil kijken. Op deze manier kunt u zien waar uw kind op school mee bezig is, maar krijgt u ook een idee van de onderdelen/vakken die uw kind moeilijk vindt. Daarnaast kunt u zien hoe het plannen van het werk in zijn werk gaat en hoe uw kind hiermee omgaat. Vinden zij het moeilijk of juist makkelijk en ziet u ook groei bij de dingen die uw kind moeilijk vindt?! 

Om er zeker van te zijn dat de kinderen hun mapje ook daadwerkelijk mee naar huis nemen en het laten zien, willen we u vragen er een krabbel op te zetten.

Op maandag moeten de kinderen hun mapje wel weer mee naar school nemen, zodat de nieuwe taakbrief of weektaak erin gedaan kan worden en ermee gewerkt kan worden.

De meeste kinderen hebben vandaag hun taakbrief mee naar huis genomen. Vanaf volgende week en mogelijk de week erop zullen de cito toetsen worden afgenomen. Er wordt dan minder met de taakbrief gewerkt. Het is dan ook niet zinvol om de taakbrieven thuis te bespreken. Daarom zullen de taakbrieven na de cito periode weer mee gebracht worden.

 

Het Nationale Voorleesontbijt.

Op 25 januari doen wij mee met het Nationale Voorleesontbijt.

De kinderen hoeven dan thuis niet te ontbijten, dat doen we gezellig op school.

We willen u vragen of u uw kind de dag van te voren een bord, beker en bestek mee wil geven. Graag voorzien van naam. Dan regelen wij de rest.

 

Het Onderwijs café

Head, shoulders, knees and toes 

Er is nog plaats!

Datum: 16 januari  2017  

Op steeds meer basisscholen gaat Engels een grotere rol spelen. Waar vroeger een paar lessen werden gegeven in de groepen 7 en 8 beginnen scholen nu al in groep 5 en soms zelf al in groep 1. De meeste ouders kennen dit niet vanuit hun eigen jeugd. Om deze vernieuwing toe te lichten, wordt deze avond georganiseerd.

Tijdens deze avond krijgt u als ouder informatie over:

* VVTO (vroeg vreemde talen onderwijs)

* Voor en nadelen van VVTO

* Nationale standaard Engels onderwijs op de basisschool

* Praktische voorbeelden

Het onderwijscafé biedt de ouders de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het hedendaagse onderwijs. 

U kunt zich nog aanmelden via de website van Stichting Fluvium: http://stichtingfluvium.nl/onderwijscafe/

 Locatie:  OBS De Rietschoof, Zandstraat 14 in Opijnen 

Inhoud:

18.45 Inloop

19.00 Openingswoord

19.15  Presentatie “Head, shoulders, knees and toes

20.15  Afsluiting

De interactieve avond zal verzorgd worden door Rose Staritsky, leerkracht en coördinator Engels van OBS Jan Harmenshof in Geldermalsen.

 

Data voor de komende weken

19-01 medialessen voor alle groepen door Adrie Vroon

19-01 Mad science

25-01 Het Nationale Voorleesontbijt

26-01 Mad science

03-02 studiedag leerkrachten. De leerlingen zijn die dag vrij


O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 


Aanvullende teksten Aanvullende teksten Aanvullende teksten

 


 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?