Palettertje 10-03-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Nieuws uit de MR Kesteren en Opheusden.
Al  sinds 1 januari hebben we in Kesteren nog maar 1 ouder die MR lid is, hierdoor is de situatie ontstaan dat we de ouder MR leden van Opheusden nodig hebben om een volwaardige MR te vormen. Gelukkig doen zij dit met veel plezier. Maar voor ons als Kesteren zou het toch fijn zijn om een eigen ouder lid mee te laten denken en beslissen! Dus meld je aan!

Wat doet de MR;

Je kunt denken aan een wijziging in het lesrooster, vakantieregeling. Het schoolbestuur moet zorgvuldig omgaan met het advies van de MR, maar is niet verplicht dit advies over te nemen. De MR is bevoegd tot bespreking van alle aangelegenheden die de school betreffen. De MR is bevoegd om over alle aangelegenheden voorstellen te doen en standpunten kenbaar te maken aan het bevoegd gezag. 

We hebben een gezellige MR op het moment, waarin kritisch en constructief wordt meegedacht. Er is een mogelijkheid om eens mee te vergaderen. Wie zitten er nu in de MR voor Kesteren?

Margaret Rijkse, Nico van Dijk en Nelleke Smit. Spreekt dit je aan, vraag ons gerust eens hoe en wat we allemaal doen. Je kunt ons ook mailen: mr@paletkesteren.nl

Benoeming
onderwijsassistente Willeke Peters

Vanuit subsidiegelden is er vanaf 13 maart 2017 een onderwijsassistente, Willeke Peters, benoemd voor 20 uur per week tot aan de zomervakantie. Willeke verzorgt nu al de plusarrangementen bij ons op school en gaat daarnaast dus nog 20 uur extra werken als onderwijsassistente. Willeke gaat met name in groep 3,4 en 5 ondersteunende taken verzorgen en zal zij met groepjes kinderen werken. Daarnaast zal Willeke nog ingezet worden voor andere ondersteunende taken. Wij vinden het superfijn dat we deze extra ondersteuning op school krijgen.


Juf Monique is ziek.

Wij willen u op de hoogte stellen dat juf Monique de komende tijd ziek thuis is. Op maandag zal meester Nico in groep 5/7 haar lessen voorlopig overnemen. Daarnaast is juf Monique ook de intern begeleidster van de school en haar uren worden tijdelijk overgenomen door Tanja IJsseldijk. Tanja is ook intern begeleidster van de Prins Willem Alexander school, Houtkoperschool en De Bellefleur en is dus een ervaren intern begeleidster. 

Zij zal grotendeels op donderdag op school aanwezig zijn. Mocht u haar willen spreken, dan kunt u via de mail (ib@pwa-echteld.nl ) een afspraak met haar maken of haar op een donderdag aanspreken op school.

Wij hopen dat juf Monique snel weer hersteld zal zijn.

Berichtje van juf Ida

De kleuters gaan de komende tijd werken aan het thema ‘alles groeit’. Daarvoor willen we een baby van uw kind bekijken. Wilt u er een meegeven? Het mag ook een kopie zijn.

Voor de komende rekendag hebben we kosteloos materiaal nodig. Bijvoorbeeld, lege drinkpakken, blikken, boterkuipjes, kleine kartonnen dozen, wc rollen, tijdschriften, lege plastic flesjes, e.d.

Dam toernooi
Aanstaande woensdag doen wij met 1 team mee aan het damtoernooi in Dodewaard. Het team bestaat uit 8 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. De wedstrijden beginnen om 13.45u en duren tot ongeveer 15.30u. De kinderen zullen rond 16.00u in Kesteren terug zijn. We zijn nog op zoek naar ouders die willen rijden. Graag opgeven bij meester Nico.

Inloopuur bij het bestuur
De algemeen directeur houdt regelmatig spreekuur voor ouders. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Tijdens dit spreekuur kunt u uw vragen, opmerkingen of andere zaken bespreken.

Woensdag 22 maart 2017

13.00 – 15.30

Koning Willem Alexanderschool

Vredeplein 1 in Haaften

Data voor de komende weken
15-03 damtoernooi Dodewaard.

22-03 grote rekendag

23-03 danslessenvoor alle leerlingen

30-03 danslessen voor alle leerlingen

5-04 voetbaltoernooi meisjes

6-04 danslessen voor alle leerlingen

6-04 14.00u – 14.30 dansvoorstelling voor alle ouders

7-04 podiumochtend groep 1/2 en 6/8

12-04 voetbaltoernooi jongens.

 

 

 


O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 


Aanvullende teksten Aanvullende teksten Aanvullende teksten

 


 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?