Palettertje 07-04-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Schoolreisje groep 3 t/m 6
Op 19 april gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje naar het Archeon in Alphen aan de Rijn (https://www.archeon.nl/index.html).

Voor de ouders die geen ouderbijdrage betalen zijn de kosten €31,60,- per leerling. De overige ouders betalen € 26,60 per leerling. Wilt u het bedrag voor 10 april overmaken op onderstaande rekening.

NL09RABO0331922932 op naam van obs het Palet Kesteren o.v.v. schoolreisje 2017 en de naam van uw kind.

De kinderen krijgen in het park een pakje drinken, een frietje en een ijsje. Het is verstandig om extra drinken en wat eten mee te geven.

We vertrekken die dag om 09.00u vanuit school en we verwachten om 16.00u weer terug te zijn. Dit hangt echter af van de verkeersdrukte.

Jongensvoetbal-toernooi
Op 12 april vindt het jongensvoetbal-toernooi plaats in IJzendoorn op de Uchta velden.

Wij doen met een 7-tal mee. De aanvangstijden zijn : 13.00u, 13.45u, 14.30u en 16.00u. De wedstrijden duren 2x 15 minuten.

Het is handig om uw zoon wat eten en drinken mee te geven. Het vervoer naar IJzendoorn is nog niet geregeld. Wij zoeken nog ouders die willen rijden. Graag opgeven bij meester NIco.

Daltonvisitatie

Donderdag 13 april a.s. krijgen wij een visitatieteam op bezoek. Men komt kijken naar ons Daltononderwijs en wij zullen daarop beoordeeld worden. Wij hopen dan ook op een verlenging van onze Daltonlicentie voor de komende jaren.

Het visitatieteam zal naast een bezoek in de klassen ook met ouders, leerlingen, leerkrachten, schoolleiding, bestuur en Daltoncoördinator praten.

Omdat er in de ochtend klassenbezoeken zijn, wordt het paasfeest in de middag georganiseerd.

Paasviering.

Na de daltonvisitatie is er een paasbrunch met de kinderen, De kinderen hoeven hiervoor niets mee te nemen. Na de brunch zijn er paasactiviteiten in de klas. Kinderen zijn om 14.30u uit.

Einde gratis schoolfruit.
Twintig weken hebben wij weer mogen genieten van overheerlijk gratis schoolfruit. Komende week is het de laatste week dat alle kinderen gratis schoolfruit hebben gekregen dus dat betekent dat alle kinderen vanaf woensdag 19 april a.s. weer zelf fruit/groente/rauwkost moeten meenemen. Wij hebben drie vaste fruitdagen op school, woensdag, donderdag en vrijdag, waarbij de kinderen alleen fruit/groente/rauwkost mogen eten in de ochtendpauze. De andere dagen van de week mogen ze een boterham meenemen en/of een koek zonder chocolade. Maar het liefst zien wij dat de kinderen de gehele week fruit en/of groente eten.

Zonnebloemen!
Van de campagne Bij Bewust Betuwe hebben alle kinderen vandaag een zakje met zonnebloemzaden gekregen. Door alle kinderen een zakje zonnebloemzaden mee naar huis te geven willen ze kinderen laten ontdekken hoe zonnebloemen groeien en hoe belangrijk bloemen voor bijen zijn. 

Voor de kinderen die willen kunnen ze meedoen aan de Wedstrijd: de zonnebloem met de meeste bijen of hommels, Stuur een foto naar info@bijbewustbetuwe.nl 

Ook kunnen ze een mailtje sturen met de maat van hun hoogste zonnebloem. 

Veel groei plezier!

Verjaardag juf Anja en juf Daphne.
Dinsdag middag 18 april vieren juf Anja en juf Daphne hun verjaardagen.

's ochtends gaan we gewoon werken maar 's middags gaan we er een feestje van maken. Als je het leuk vindt mag je verkleed komen maar dat hoeft niet. We gaan er een gezellige dag van maken. 

Afscheid juf Anja
Juf Anja gaat na de meivakantie voor 2 maanden op het ROC in Nijmegen werken. Zij gaat daar lessen geven binnen de verzorgende beroepen. Wij wensen haar veel plezier en succes. Juf Daphne zal de woensdag en donderdag van haar overnemen en juf Petra de vrijdag.

Juf Else-Marije en juf Petra
Aanstaande maandag komt juf Else-Marije weer terug van haar zwangerschapsverlof.

We danken juf Petra voor haar inzet tijdens de vervanging van juf Else-Marije. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van juf Petra

Koningsspelen!
Onze koning wordt dit jaar 50 jaar en dat gaan we weer vieren op vrijdag 21 april. In de groepen wordt al druk geoefend met het nieuwe liedje "okido". En niet alleen in de groepen....ook thuis wordt het liedje geoefend. Heel goed!

Dit schooljaar beginnen we de dag weer met een ontbijt, dus zorg dat je, je bord, bestek en beker bij je hebt! Daarna dansen we met z'n allen op okido! Waarschijnlijk weer onder leiding van een paar ervaren dansers uit groep 8.

Aansluitend houden we een sponsorloop. Groep 5-8 beginnen onder aanmoediging van groep 1-4, ouders en andere belangstellenden. Daarna is groep 1-4 aan de beurt voor het rennen van de rondjes om ons schoolgebouw. Ook zij hebben aanmoediging nodig!

Dan houden we een pauze waarna groep 1-5 spelletjes gaan doen op school en groep 6,7,8 mogen lekker sporten in de gymzaal. 

Dus kom in je sportiefste kleren naar school, liefst met oranje!

We organiseren dit schooljaar bij de koningsspelen een sponsorloop omdat schoolraad en team graag een permanente geluidsinstallatie voor in de hal willen aanschaffen voor podiumochtenden en andere evenementen. Voor de sponsorloop krijgen de leerlingen deze week een papier mee naar huis zodat ze sponsors kunnen zoeken. He is belangrijk dat de leerlingen de sponsorformulieren meenemen op 21 april zodat de juffen en meester er het gelopen aantal rondjes op kunnen schrijven.

Het opgehaalde geldbedrag in de envelop met het sponsorformulier moet het liefst voor 12 mei weer ingeleverd worden bij je juf of meester.

Ouders en andere belangstellenden, mochten jullie willen mee dansen op okido of aanmoedigen tijdens de sponsorloop...welkom tussen 9.30u en 10.15u.


Data voor de komende weken

12-04 voetbaltoernooi jongens

13-04 Daltonvisitatie

13-04 paasviering

14-04 goede vrijdag; alle leerlingen vrij.

17-04 2e paasdag; alle leerlingen vrij

18-04 Verjaardag Juf Daphne en Juf Anja

18-04 tm 20-04 eindcito groep 8

19-04 schoolreisje groep 3 t/m 6

21-04 koningsspelen

24-04 t/m 7- 05 meivakantie

10 t/m 12 -5 schoolkamp groep 7 en 8

17 -05 start ateliers groep 3 t/m 8

25 en 26 -05 hemelvaartsdag; alle leerlingen vrij


O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 


Aanvullende teksten Aanvullende teksten Aanvullende teksten

 

 


 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?