Palettertje 07-07-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Ouderraad
Ook voor de ouderraad zit het schooljaar er weer op! Wij kijken terug op een gezellig en geslaagd schooljaar. Er zijn heel wat leuke activiteiten voorbij gekomen, zoals de avondvierdaagse, Sinterklaas, Kerst, Pasen en de Koningsspelen.
Al deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige ouderbijdrage en door de hulp van hulpouders. Wij willen alle hulpouders heel erg bedanken en wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Luizenzakken niet meer verplicht
Via de GGD lazen wij: Luizen verspreiden zich vooral via haar-haarcontact. Er zijn weinig aanwijzingen voor verspreiding via de omgeving. Het effect van een luizencape of luizenzak op de verspreiding van hoofdluis is niet wetenschappelijk aangetoond.
De bekende luizenzakken die we jaren hebben gebruikt blijken bij nader inzien niet het beoogde effect te hebben. Dit blijkt uit informatie van de GGD en het RIVM. Daarom hebben we besloten deze zakken niet meer verplicht te gebruiken en om het luizenprotocol aan te passen. Als je toch een luizenzak voor je kind wilt gebruiken kan je die nog steeds bij ons op school kopen. Maar we willen jullie niet meer verplichten hem te gebruiken. In de praktijk blijkt het wel handig om alle spullen in te doen, dus het blijft handig. 

Afronding van de schoolraad.
Dit jaar hebben we in de schoolraad veel gedaan. We begonnen met de wegen om de zandbak en twister op schoolplein te verven. Heel erg bedankt ouders die hielpen.  Daarna hadden we een paar wensen, goaltje, basketbal paal en licht en geluid in de hal. We gingen geld inzamelen met de sponsorloop bij de Koningsspelen. We hadden niet genoeg geld om licht en geluid te kopen. Dus hebben gevraagd aan de ouderraad of er nog geld van de markt was. Dat was er,  dus hadden we genoeg geld om licht en geluid te kopen. Dus nog niet genoeg voor de goaltjes en basketbal paal. Daar willen we volgend jaar voor gaan sparen met de nieuwe schoolraad.
We vonden het leuk om in de schoolraad te zitten. Groetjes Dion en Iris.

Groep 5-6
Zoals u in het vorige Palettertje heeft kunnen lezen, is juf Monique nog niet volledig terug na de zomervakantie. Zij gaat reïntegreren tot aan de herfstvakantie.
Tot die tijd zal juf Petra drie dagen werkzaam zijn in groep 5-6 (maandag, donderdag en vrijdag) en komt er tot aan de herfstvakantie een invalleerkracht op dinsdag en woensdag. 

Data voor de komende weken
21-08   Eerste schooldag na de zomervakantie

We wensen jullie allemaal een heel fijne zomervakantie!

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?