Palettertje 08-09-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Staking in het onderwijs
De stakingsdag in het basisonderwijs is al aangekondigd in de media op donderdag 5 oktober a.s. Houdt u er rekening mee, dat ook onze school zal deelnemen aan deze stakingsdag op de Dag van de Leraar (5 oktober 2017), als er niks zal wijzigen in ‘Den Haag’. Inzet van de staking is een hoger salaris, een lagere werkdruk voor basisschoolleraren en een oplossing voor het lerarentekort.

Groep 5-6
Om de continuïteit in de groep te waarborgen hebben we besloten om juf Petra te vragen om alle dagen in groep 5-6 te gaan werken. Dat betekent, dat juf Annemarijn vanaf deze week geen les meer geeft aan groep 5-6, maar dat juf Petra ook op dinsdag en woensdag aanwezig zal zijn, totdat juf Monique weer beter is. Wij zien dit als de beste oplossing voor de kinderen.

Op zoek naar talent
Dit schooljaar gaan we op de woensdagmiddagen met groep 3 t/m 8 weer aan de slag met de ateliers. Om deze te organiseren zijn we op zoek naar ouders die ons willen helpen. Zonder uw hulp kunnen wij de ateliers niet vormgeven. Bent u goed in handwerken, koken, techniek, muziek, drama, dans, houtwerken of iets anders creatiefs, dan zijn we op zoek naar u! 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur een mailtje naar daphnepolder@paletkesteren.nl of loop even langs.

Even voorstellen
Hallo allemaal,

Mij werd gevraagd iets gevraagd te schrijven over mezelf. Tja en wat ga je dan schrijven hé? Maar ik zal een poging wagen.
Mijn naam is Miranda Stigters en ben in Tricht woonachtig.
Ik ben 49 jaar en heb 2 kinderen, een dochter van 23 en een zoon van 19.
Ik probeer veel te sporten, maar dat schiet er nogal eens bij in.
14 Jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van de kinderopvang naar het onderwijs.
Ik ben al die tijd al werkzaam als onderwijsassistent op de basisschool in Rumpt en sinds dit schooljaar ook 1,5 dag op het Palet.
Ik vind het uitdagend werk, omdat ik kinderen net even dat beetje extra's kan geven wat ze nodig hebben om verder te komen. Soms gaat dat met kleine stapjes en soms zijn de stappen wat groter, maar iedere overwinning is er uiteindelijk voor het kind één. En dat maakt het voor mij zo leuk, want ik vind dat ieder kind zich moet kunnen ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau en het fijn vind om naar school te gaan.
Ik hoop dan ook, dat ik de kinderen op het Palet, samen met de leerkrachten, een fijne schooltijd kan geven.
Groeten van Miranda

Themaspecialist in groep 5-6
Vanaf volgende week donderdag zal in groep 5-6 een themaspecialist van ons samenwerkingsverband een training verzorgen. Deze training is gericht op het vormen van een sfeervolle klas en hoe je als individu je hierin kunt bewegen. De themaspecialist zal een eerste aanzet geven, waarbij het er met name op gericht is om juf Petra extra handvatten te geven en hierop voort te borduren, waardoor zij zich hierin kan specialiseren. Juf Petra zal deze training als Pilot opstarten en bij positieve uitkomst zullen deze handvatten door de school ingevoerd worden in alle klassen. 

Data voor de komende weken
11-09 Info-avond (van 17.30u - 18.30u)

20-09 Korfbaltoernooi
27-09 Schoolfotograaf
04-10 Start kinderboekenweek
16-10 – 20-10 Herfstvakantie
27-10 Studiedag team (kinderen vrij)
10-11 Nationaal schoolontbijt

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?