Palettertje 08-12-2017

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren
Problemen met het versturen van het Palettertje
Deze week wordt het Palettertje verstuurd via Parnassys en via onze website. Het versturen via de website gaat namelijk de laatste weken niet helemaal goed. We krijgen veel foutmeldingen en een deel van de mensen ontvangt het Palettertje. De websitebeheerder is ermee bezig. Mocht u het Palettertje niet via de website ontvangen (=Palet Kesteren), wilt u dat dan aangeven aan juf Martine. Dan kan zij het weer bij onze websitebeheerder neerleggen. Overigens kunt u het Palettertje natuurlijk altijd lezen op de website, mocht u het niet per mail ontvangen hebben. Hierdoor bent u gelukkig toch op de hoogte bent van al het nieuws.

Schoolfruit
Sinds een paar weken doen we weer mee met het project Schoolfruit. Iedere dinsdag wordt er fruit geleverd voor woensdag, donderdag en vrijdag. We merken echter, dat heel veel kinderen hun eigen fruit meenemen en daardoor blijft er veel fruit liggen. Dit is natuurlijk zonde.
Vanaf nu leest u in het Palettertje welk fruit de komende week geleverd wordt. Mocht het iets zijn dat uw kind niet lust, geef dan iets anders mee. En laat uw kind anders lekker het schoolfruit eten. De komende week worden ananas, mandarijnen en peren geleverd.

Wijziging in juffen in groep 1-2 en groep 3-4 per 8 januari 2018
Vanaf maandag 8 januari 2018 vindt er een ‘juf wijziging’ plaats in groep 1-2 en groep 3-4. We hebben moeten schuiven in onze formatie i.v.m. het onverwachte vertrek van juf Karin (de juf van groep 3-4 op woensdag, donderdag en vrijdag).
Juf Karin heeft besloten het onderwijs te gaan verlaten.
Vanaf maandag 8 januari 2018 zal juf Daphne voortaan de fulltime juf zijn in groep 3-4.
Dat betekent dat juf Daphne niet meer de juf in groep 1-2 zal zijn op woensdagochtend, donderdag en vrijdag. In haar plaats komt juf Marga.
Juf Marga heeft vorig schooljaar ook de laatste periode naast juf Martine in groep 1-2 gewerkt. Juf Martine blijft de juf in groep 1-2 op maandag, dinsdag en woensdagmiddag.
Juf Edda zal op vrijdag 22 december a.s. voor het laatst in groep 3-4 zijn.
Zij heeft in de periode na de herfstvakantie juf Karin vervangen in groep 3-4.
Wij bedanken juf Edda voor haar inzet in groep 3-4.

Opnieuw stakingsdag primair onderwijs: dinsdag 12 december
In navolging op de staking van 5 oktober jl. zal er op 12 december weer landelijk gestaakt worden in het primair onderwijs. Ook de scholen van onze stichting zullen hieraan meedoen en dus ook ons team. Die dag is de school dicht en zijn de kinderen vrij. Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Diana.

Nieuwe oproep schoolarts i.p.v. 12 december
De ouders die 12 december een afspraak met de schoolarts hebben zullen i.v.m. de staking een nieuwe oproep van de schoolarts ontvangen.

Kerstdiner 20 december 2017
Zongen we afgelopen dinsdag nog braaf sinterklaasliedjes, nu is het alweer tijd om de kerstballen van zolder te halen. De hal is vandaag al sfeervol omgetoverd tot “Winter Wonderland”. Dit jaar houden we het kerstdiner op woensdag 20 december. Vanaf aanstaande maandag hangen er lijsten voor de gerechten op de deuren van de klassen, verzin een lekker gerecht en vul de lijst in. Ook is het fijn als er rekening wordt gehouden met de islamitische kinderen. Wat goed is om te weten is dat zij wegens hun geloof alleen ritueel geslacht vlees (halal) mogen en ook geen varkensvlees. Het kerstdiner start om 17.30 uur. Vanaf 17.15 uur mag u uw kind(eren) en de gerechten brengen. Veel plezier en succes met het bedenken en het klaarmaken van het gerecht. Wij willen u vragen om uw kind(eren) een bord, bestek, beker, eventueel een kom voor soep en een plastic tas met naam, waar bord etc. (vuil) weer in mee naar huis kan, mee te geven. Vanaf 18.30 uur kunt u uw kind(eren) weer op komen halen. De juf zal met de kinderen naar buiten komen.

Kerstmarkt 12 december 2017
Op dinsdag 12 december van 17.00 – 18.30 uur is er een gezellige kerstmarkt op onze school.
Voor € 2,50 kunnen de kinderen een stempelkaart kopen en onderstaande activiteiten doen:
-          Lekker springen op het springkussen
-          Speel één ronde bingo
-          Laat je schminken door de Speel-o-theek
-          Maak een marshmallow sneeuwpopje
-          Rooster een broodje buiten bij de vuurkorf
-          Raad het aantal kerstballen en win een cadeaubon van de Novy
Komt u langs voor heerlijke glühwein, vers gemaakte erwtensoep, harira (Marokkaanse soep) of een lekker broodje hamburger? Of wat dacht u van overheerlijke oliebollen.
Verder kunt u de knutselwerkjes van uw (kind(eren) kopen, misschien komt u de muzikale Kerstman nog tegen en is er een mooie verloting!
Iedereen is van harte welkom! Tot 12 december!

Schaatsen
In de week van 18-22 december komt er voor Chinees restaurant HONG KONG in Kesteren een heuse schaatsbaan te liggen, gesponsord door Prima voor elkaar, de Spar en de andere middenstanders in Kesteren. Scholen in Kesteren hebben dankzij de sponsoring vrij toegang in deze week. We willen daar met de hele school natuurlijk graag gebruik van maken. Per groep gaan we ongeveer een uurtje schaatsen. De schaatsen zijn geregeld bij de ijsbaan. Het is belangrijk, dat de kinderen handschoenen en warme kleding aan hebben tijdens het schaatsen.
Wij gaan op maandag 18 december schaatsen:
Groep 1-2 gaat van 10.00 uur tot 11.00 uur.
Groep 7-8 gaat van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Groep 3-4 gaat van 12.00 uur tot 13.00 uur.
Groep 5-6 gaat van 13.00 uur tot 14.00 uur.

Data voor de komende weken
11-12 Groep 7-8 vervolg gastles EPJO-project met wijkagent Rianne Schimmel
11-12 Mediatorenbijeenkomst
12-12 Stakingsdag (de kinderen zijn die dag vrij)
12-12 Kerstmarkt
14-12 Leesmediacoach in alle groepen
18-12 Schaatsen
20-12 Schoolraadbijeenkomst
20-12 Kerstdiner
22-12 Kinderen krijgen om 12.00u kerstvakantie

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?