Palettertje 06-04-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Schoolfruit
Het schoolfruit voor aankomende week is komkommer, ananas en appel.

Gratis schoolfruit bijna afgelopen
Vrijdag 20 april a.s. is de laatste dag van het gratis schoolfruit. Vanaf week 17 moeten de leerlingen zelf hun fruit/groente meenemen op de vaste fruitdagen (woensdag, donderdag en vrijdag).

De Koningsspelen: een gezond en sportief feest!
Op vrijdag 20 april doen wij weer mee aan de Koningsspelen. We beginnen deze ochtend om 8.30 uur op het schoolplein met het zingen en dansen op het nieuwe Koningsspelenlied ‘Fitlala’. Alle ouders mogen komen kijken!
Daarna gaan alle kinderen naar de klas om gezellig met elkaar te gaan genieten van een gezond ontbijt. Wij willen u vragen om uw kind(eren) een bord, beker en bestek en een plastic tas met naam, waar bord etc. (vuil) weer in mee naar huis kan, mee te geven.
Om 10.00 uur start er een vossenjacht voor alle klassen. Om het feest extra kleurig te maken hopen wij dat alle kinderen in rood/wit/blauw/oranje kleding komen! De kinderen hoeven geen drinken en fruit voor in de pauze mee te nemen.

Nieuwe poster Nachoolse Beweegactiviteiten
Er is weer een nieuwe poster (april 2018) met gratis naschoolse beweegactiviteiten voor kinderen van 4-12 jaar binnen de gemeente Neder-Betuwe. Deze hangt in het halletje bij de voordeur.

Buitenspeelplezier op Daltonschool het Palet
Idee van de schoolraad in uitvoering!
De leerlingen van de schoolraad kwamen met het idee om 'buitenspeelbakken' te maken om het buitenspeelplezier nog leuker te maken. Badmintonnen, stoepkrijten, touwtje springen, lummelen  en knikkeren....het kan allemaal.

Moukhlis: Vandaag,  4 april, hadden we een kleine verandering in onze school. We hadden namelijk een bak met leuke nieuwe buitenspeelmaterialen. In de bak zaten ballen, knikkers, springtouwen, een overspeelspel en badminton rackets. En dat vond iedereen zo leuk dat iedereen met een glimlach op het schoolplein stond. Hiervoor stonden nog niet alle kinderen met een lach en vonden sommige kinderen het wat saai.  Nu is dat zeker goed veranderd!

Onze Daltonwerkwijze in het Palettertje
Samenwerking
Goede samenwerking is binnen de maatschappij en dus binnen onze school een zeer belangrijke basisvaardigheid. Bij samenwerken hoort het leren luisteren naar elkaar, vragen stellen en beantwoorden en stof uitleggen.
De leerlingen leren dat er verschillen bestaan tussen mensen. Ze leren naar elkaar te luisteren en respect te hebben voor elkaar, ze leren van elkaar en door elkaar.
Samenwerking bevordert de onderlinge contacten en is dus ook van belang voor het verbeteren van de sfeer in een groep.
Bovendien zullen de leerlingen door dingen uit te leggen aan een ander, de stof beter gaan begrijpen.
De vaardigheden die de leerlingen bij deze principes ontwikkelen en waar ze mee experimenteren, zorgen ervoor dat ze goed voorbereid worden op hun functioneren in het voortgezet onderwijs en daarna op hun volwassen leven.

Data voor de komende weken
10-04 Groep 3-4 naar de boerderij
13-04 Podiumochtend groep 1-2 en groep 5-6
17-04 Groep 8 Eindtoets
18-04 Groep 8 Eindtoets
19-04 Groep 8 Eindtoets
20-04 Koningsspelen
25-04 Team nascholing BHV: de kinderen zijn om 12.00u uit
27-04 – 11-05 Meivakantie

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?