Palettertje 22-06-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Groep 3-4 brengt een bezoekje aan de bibliotheek
Vrijdag 29 juni, om 10.30 uur, gaat groep 3-4 op bezoek bij de bibliotheek in Kesteren. We zijn gewoon om 12.00 uur weer terug op school. 

Gefeliciteerd, juf Daphne en juf Petra
Hoera, juf Daphne en juf Petra zijn geslaagd en zijn nu officieel Daltonleerkracht. Gefeliciteerd!

Privacybriefjes
Denkt u eraan om de brief (waarin u wel of geen toestemming geeft voor het plaatsen van foto’s op Facebook, Klasbord en de website) ingevuld en ondertekend weer mee terug naar school te geven? We hebben nog niet alle brieven binnen.

CITO Centrale Eindtoets
De kinderen van groep 8 hebben een mooie score behaald voor de Centrale Eindtoets. Het landelijk gemiddelde is 534.9 en onze kinderen scoorden een gemiddelde van 535.7. Goed gedaan!!

Een prachtig blokfluitconcert met wiebelbenen!
Op donderdag 14 juni hebben de kinderen die blokfluitles volgen een mooi optreden gegeven voor alle kinderen en belangstellende ouders en grootouders van Het Palet. De blokfluiters vonden het best spannend om voor zoveel mensen te spelen! Het was een afwisselend programma, met solo’s, samenspel, zang en een trio. De stukken zijn door de muziekjuf begeleid op het keyboard. Het lied “Mijn eerste optreden” is met cd begeleiding gespeeld. Alle blokfluiters hebben ook een solo gespeeld. Emma heeft het thema van Harry Potter laten horen en “Altijd is Kortjakje ziek” is als trio gespeeld door Nikola, Emma en de muziekjuf. Borys heeft het muziekstuk “Advokaatje ging op reis” gespeeld, toen alle kinderen gingen zingen! Abdulhalim, Milou en Lotte speelden solo bij Kleine Sterretjes, bij Verdrietig Liedje lieten Annemijn en Dina van zich horen en Olga was de solist bij Een Dansje. Kortom, het was een mooi concert, dat voor heel veel zenuwen heeft gezorgd bij de spelers. Maar, ondanks al die bibberbenen, kriebelende buiken en wiebelhanden, zijn we van plan om volgend jaar wederom zo’n mooi concert te geven! We hopen dat er dan meer kinderen meedoen op de blokfluit en dat het publiek weer even enthousiast meedoet!
Muzikale groetjes van alle blokfluiters en muziekjuf Gemma!


Onze Daltonwerkwijze in het Palettertje
Verantwoordelijkheid voor je spullen en de klas
Groep 3 t/m 8
De leerlingen zijn verantwoordelijk voor hun (huishoudelijke) taak. Deze taken worden na elke vakantie weer opnieuw verdeeld (bijvoorbeeld uitdelen van boekjes, dagkleuren veranderen enz.) Deze taken worden regelmatig besproken.
De leerlingen en leerkrachten zijn allemaal verantwoordelijk voor een nette school en klas. Iedereen draagt hier zijn steentje bij. Elke week is er vanaf groep 3 een weekdienst. Hun taak is bijvoorbeeld om na schooltijd de klas aan te vegen, de kasten netjes achter te laten en de kapstok te controleren. In de klas zijn hier afspraken over gemaakt.
In de midden/bovenbouw zijn er taken met een groep overstijgend karakter:
Koffie en thee zetten
Kleuterdienst
Oud papier opruimen
Boodschappen doen
Bellen bij schoolstart

Data voor de komende weken
09-07 Musical en afscheid groep 8
13-07 Laatste schooldag: de kinderen zijn om 11.00u uit.

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?