Palettertje 07-09-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Inloopavond
Woensdagavond 19 september van 17.30 uur – 18.30 uur is de inloopavond. De inloopavond is voor ouders en kinderen van groep 1 t/m 8. U bent van harte welkom om samen met uw kind(eren) in de klas te kijken naar de methoden en wat uw kind allemaal leert op school. Dit jaar zijn we gestart met het werken met Chromebooks vanaf groep 1-2. Ook is er tijdens deze avond genoeg tijd voor eventuele vragen.

Schoolfruit

Het schooljaar is alweer volop begonnen. We willen jullie er aan herinneren dat woensdag, donderdag en vrijdag onze fruitdagen zijn. Denkt u eraan om zelf groente of fruit mee te geven.

Flexibele werkplekken

Vanaf dit schooljaar werken we in de groepen 4 tot en met 8 met flexibele werkplekken.

Dit betekent dat de kinderen geen vaste tafel en stoel meer hebben. Ze mogen gaan zitten waar ze willen. Ze moeten daarbij wel een handige keuze maken en niet zomaar voor de gezelligheid ergens gaan zitten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

In elk lokaal zijn tafels en stoelen apart gezet waar kinderen alleen aan het werk kunnen. Zitten kinderen op deze ‘stille werkplekken’, mogen andere kinderen ze ook niet storen voor een overlegmoment. De andere  tafels staan in groepen opgesteld en aan deze groepjes mag overlegd worden. Kinderen die zelfstandig willen werken, maar ook beschikbaar zijn voor overleg gaan hier zitten. In de hal zijn ook overlegplekken en we hebben in elke klas een stiltehuis waar 4 leerlingen stil kunnen werken.

Voor het digibord is de instructietafel. De kinderen die instructie krijgen van de leerkracht gaan aan die tafel zitten.

Als de kinderen geen instructie krijgen, moeten ze eerst op hun taakbrief kijken welke taak ze gaan doen en wat ze daarvoor nodig hebben. Dan kiezen ze hun werkplek. Willen ze in de hal werken, hangen ze hun foto op het planbord. Zo kunnen de andere kinderen, en de leerkracht, in een oogopslag zien wie er in de hal werken. Dit geldt ook voor het stiltehuis.

Waarom werken we op deze manier?

Zelfstandigheid, vrijheid in gebondenheid en verantwoordelijkheid horen bij Dalton. Door de kinderen bewust te maken van wat ze nodig hebben bij hun taak (instructie, hulp, een maatje, rust, stilte, enz) maken ze een verantwoorde keuze over hun werkplek. Natuurlijk worden ze bij het maken van de keuzes begeleid door de leerkrachten.

Versturen Palettertje

Vorige week is gebleken dat de nieuwsbrief bij veel mensen in de spam box terechtgekomt. Om die reden is het Palettertje ook via Parnassys verstuurd. Ook deze week hebben we het op deze manier aangepakt. We zijn nog opzoek naar een passende oplossing. 

Aanwezigheid directie

Dinsdag 11-09-2018

Donderdag 13-09-2018

Belangrijke data:

17-09: Luizenpluis (luizencontrole)

19-09: Inloopavond

18-09: Hetty onze lees-mediacoach komt in de klas. 

03-10 t/m 12-10: Kinderboekenweek.

09-10: Hetty onze lees-mediacoach komt in de klas.

09-10: schoolfotograaf.

22-10 t/m 26-10: herfstvakantie.

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?