Palettertje 14-09-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Stagiaire groep 4/5


Mijn naam is Esmee Breunissen en ik kom dit schooljaar op maandag en dinsdag stage lopen in groep 4/5. Jullie zullen mij dan ook vast vaker voorbij zien komen. Ik ben 17 jaar en ik zit in mijn 2e leerjaar voor onderwijsassistent, ik heb ook al 1 jaar stage gelopen op een andere school. Afgelopen jaar liep ik stage in groep 1/2 en 2/3 dus groep 4/5 is nieuw voor mij maar ik heb er heel erg veel zin in.

Leerlingmediatie De Vreedzame school

Onze school is net als u voortdurend bezig met opvoeden. Zoals u weet doen wij dat vanuit de uitgangspunten van De Vreedzame School. De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van kinderen centraal staan. De school wordt een democratische gemeenschap waarin ook de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan. We stimuleren kinderen hun conflicten voor zover mogelijk zelfstandig op te lossen. Wanneer de kinderen het niet lukt om een conflict zelf op te lossen kunnen ze ondersteund worden door een mediator. Kinderen doen zo ervaring op met conflictbemiddeling met behulp van een derde, neutrale partij.

De mediator kan een leerkracht zijn, maar ook een medeleerling. Vandaar dat we bij ons op school jaarlijks een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 opleiden tot leerlingmediator. Deze leerlingen worden gevraagd/gekozen in de groep. Zij zullen andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar zelf niet in slagen. De leerkrachten bewaken dat mediaties veilig en succesvol verlopen.

Dit schooljaar vindt de training plaats in de periode van 11 september tot 25 september. De training wordt gegeven door juf Monique. Natuurlijk  wordt er officieel en feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. Deze vindt plaats op 1 oktober van 14.00u-14.30u. Na de training kunt u in school zien welke leerlingmediatoren ‘dienst’ hebben op een bepaalde dag.

Ouderraad

 

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van 2 Ouderraadsleden, en wel van Corina en Janine. Corina succes op je werk nu je meer uren gaat werken en Janine blijft gelukkig ons dit schooljaar nog ondersteunen met administratieve handelingen. Wat betekent dat wij voor het aankomende schooljaar (maar het mag ook zeker per direct) ouderraadsleden, inclusief penningmeester, zoeken. Wat houd dat in als je lid bent van de ouderraad:

  • Overleg voeren bij een aantal vergaderingen per jaar en vooraf overleg bij een activiteit.
  • Assisteren bij een activiteit + Boodschappen doen/Knutselen/Ideeën bedenken/Auto rijden/Eten en drinken verzorgen/Hulpouders regelen voor een activiteit.
  • Contact met de leerkrachten

De kinderen genieten enorm van de activiteiten en zonder ouderraad zijn activiteiten organisatorisch niet mogelijk.

Wordt u Ouderraad-lid zodat alle activiteiten gewoon kunnen blijven doorgaan? En zodat ook de groepsmoeders weer

uitgebreid kunnen worden.

Aanmelden kan bij 1 van ons:

  • Marian (groepsmoeder groep 7/8)
  • Samantha (groepsmoeder groep 6/7)
  • Wendy en Flavia (groepsmoeders groep 1 t/m 5)

Week van de Pauzehap groep 4 t/m 8


Als gezonde start van het schooljaar biedt: "Ik eet het beter" het lesprogramma Week van de Pauzehap voor groep 4 t/m 8 aan. Vijf dagen met filmpjes, opdrachten en gezonde tussendoortjes voor de hele groep. Leerlingen ervaren met elkaar hoe lekker zo’n gezonde pauzehap kan zijn! Ook bewegen en op tijd ontspannen horen natuurlijk bij een gezonde start. Het programma vindt plaats van 24 t/m 28 september. Het is de bedoeling dat leerlingen wel gewoon het eten en drinken voor de pauzes zelf meenemen. 

Spaart u mee voor de schoolbieb?

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Deze keer staat het thema ‘Vriendschap’ centraal. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna een actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij zouden het leuk vinden om onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • • Als u één of meerdere kinderboeken koopt tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) dan kunt u de kassabon op school inleveren bij juf Daphne. 
  • • Lever de kassabonnen vóór 1 november 2018 in op school. Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
  • • Een Bruna-winkelmedewerker telt de kassabon bedragen bij elkaar op en de school ontvangt een waardebon.
  • • De school mag t/m 15 december 2018 voor 20% van het totale kassabon bedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Belangrijke data:

17-09: Luizenpluis (luizencontrole)

19-09: Inloopavond

18-09: Hetty onze lees-mediacoach komt in de klas.

24 t/m 28 september: week van de gezonde pauzehap. 

03-10 t/m 12-10: Kinderboekenweek.

09-10: Hetty onze lees-mediacoach komt in de klas.

09-10: schoolfotograaf.

22-10 t/m 26-10: herfstvakantie.

 


O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren


 

 
   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?