Palettertje 02-11-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Leerlingenraad 2018-2019
De mening van de leerlingen doet er toe! En de school wil graag weten wat er speelt en leeft onder de kinderen. Daarom is de leerlingenraad opgericht.
Wie zitten er in de leerlingenraad?
In de leerlingenraad zitten kinderen uit groep 3-8. Uit elke groep een jongen en een meisje. Dit jaar bestaat de leerlingenraad uit:
Skylar, Omer, Peter Alisha, Gijs, Milou, Abdulhalim, Amira, Loran, Zenna, Thijs en Nena.
De leerlingenraad wordt geleid en begeleid door juffrouw Monique. De leerlingen komen rond iedere vakantie samen.

Kwaliteiten van kinderen uit de leerlingenraad
- Staan open voor de mening van een ander en hebben een eigen mening.
- Kunnen goed en serieus luisteren naar een ander.
- Komen op voor de belangen van anderen en zichzelf.
- Vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op onze school.
- Voelen zich verantwoordelijk voor een fijne sfeer op onze school.

Wat doet de leerlingenraad?
De kinderen uit de leerlingenraad voorzien de leerkrachten advies m.b.t. onderwijskundige zaken, zaken die te maken hebben met de Vreedzame School en overige zaken die leven. De leerlingenraad praat mee over zaken als de aankleding van de speelplaats en de school, omgaan met pestgedrag, speelplaatsregels, verzorgen van buiten speelspelletjes en mediatorenbeleid.
Ook al klinkt het misschien ongelofelijk saai, de voornaamste activiteit van de leerlingenraad is vergaderen. Bespreken wat wel en niet goed verloopt. Wanneer er punten zijn die niet goed verlopen denken zij mee hoe deze punten verbeterd of geoptimaliseerd kunnen worden.
Hierbij proberen wij zo goed mogelijk tegemoet te komen aan datgene dat de leerlingen willen.

Luizenpluis
Afgelopen donderdag hebben onze hoofdluismoeders ons allemaal weer gecontroleerd op hoofdluis. Helaas moeten wij melden dat wij op dit moment niet hoofdluisvrij zijn.Blijf dus vooral jullie kind(eren) controleren en kammen! Tip voor de meiden met lange haren...draag het haar zoveel mogelijk vast. Mocht je hoofdluis constateren, meld het dan even de leerkracht. Verder heeft het RIVM een site in het leven geroepen: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hoofdluis/Onderzoek_Luis_thuis

Nationaal schoolontbijt vrijdag 9 november
Op vrijdag 9 november vieren wij het Nationaal Schoolontbijt. Je kunt je kind(eren) die ochtend dus voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. We eten met zijn allen gezamenlijk in de klas. In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan elk jaar ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen. Met speciaal lesmateriaal leren ze alles over hun ontbijt. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Kijk voor meer informatie op ww.schoolontbijt.nl.
Denken jullie eraan om een bord, bestek en beker mee te nemen. Dit mag al op woensdag, zodat we dan alles klaar kunnen zetten. Er is ook yoghurt, dus een bakje is wellicht ook handig.

Schoolfruit
We zijn dit jaar weer ingeloot voor het gratis schoolfruit programma.Vanaf 12 november krijgen alle leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag fruit van school.  Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!
Mocht u graag op de hoogte gehouden worden van het wekelijkse fruit meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via deze site:
https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit/Contactgegevens/Nieuwsbrief/Nieuwsbrief-EU-Schoolfruit.htm#tab1
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie.
Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Data voor de komende weken
06-11 Groep 7-8 bezoek Rembrandt College (kinderen zijn later terug; ca. 15.00 uur)
08-11 Studiedag: de kinderen zijn vrij
09-11 Nationaal schoolontbijt
13-11 Groep 7-8 bezoek Pantarijn
13-11 Oudergesprekken
14-11 Groep 7-8 bezoek Helicon
14-11 Oudergesprekken

 

.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?