Palettertje 16-11-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 16-11-2018

Het schoolfruit van aankomende week
Waspeen, banaan en peer
Als uw kind liever zelf fruit meeneemt (bijvoorbeeld omdat hij of zij het schoolfruit niet lust), dan is dat natuurlijk prima.

HERINNERING invullen schoolvragenlijst
Beste ouders,
Vorige week heeft u, via de mail, de uitnodiging ontvangen voor het invullen van een vragenlijst. Wij hechten er erg veel waarde aan als u deze invult. Mocht het op 1 of andere manier niet lukken, dan horen wij dat graag en kunnen u dan helpen.
Vriendelijke groet, team Het Palet

Oproep voor de ouderklankbordgroep
Beste ouders,
Ik ben op zoek naar een aantal ouders die 3x per jaar tijd vrij kunnen maken om met mij (directeur) samen een aantal onderwerpen te bespreken en te kijken hoe we zaken kunnen verbeteren. Graag zou ik het eerste onderwerp willen laten gaan over de communicatie tussen school/ouders en de ouderbetrokkenheid. Wilt u hier over meedenken en kunt u op maandag 21 januari van 8.30 - 9.30 uur? Meld u dan aan via directie@paletkesteren.nl

Sinterklaas
De sint-commissie is weer druk bezig met het organiseren van het Sinterklaasfeest. In de groepen 1 t/m 5 volgen de kinderen nauwlettend het Sinterklaasjournaal. Aan de hand van deze gebeurtenissen worden leuke activiteiten in de groepen gedaan.
Deze week wordt de hal weer mooi versierd door de ouderraad. Aanstaande woensdag zullen in de groepen 6-7 en 7-8 lootjes getrokken worden. De kinderen krijgen dan ook een brief mee naar huis met informatie over hoe dit allemaal in zijn werk gaat.  
Ook zijn een aantal kinderen druk aan het oefenen voor de playbackshow in het dorpshuis a.s. zaterdag 17 november. Alle kinderen kijken erg uit naar de komst van Sinterklaas.
Binnenkort komt er meer informatie over het Sinterklaasfeest.

Dalton op onze school: Uitgelicht De kleuterdienst
Samenwerken en verantwoordelijkheid, daar hebben de leerlingen tijdens het maken van hun werk mee te maken. Maar ook buiten de leerstof willen we samenwerken en het nemen van je verantwoordelijkheid bevorderen.
Zo is er tijdens de pauze, naast de leerkracht die pleinwacht loopt, een kleuterwacht. Dat zijn 2 leerlingen uit groep 7-8, die de leerkrachten ondersteunen bij de kleuters. Eén van de leerlingen blijft in de klas bij de kinderen die er wat langer over doen om hun eten en drinken op te eten en drinken en de andere leerling loopt buiten bij de kleuters om te kijken of alles naar wens verloopt en om eventuele problemen te helpen oplossen. Mocht de kleuterwacht tegen iets aanlopen, waar zij geen oplossing voor hebben, dan is daar de leerkracht(en) die pleinwacht heeft. Uiteraard is ook de kleuterjuf binnen handbereik. 

Aanwezigheid directie
Dinsdag 20-11-2018
Donderdag 22-11-2018

Steun jij ook het Ronald McDonald Kinderfonds?
Woensdag 21 november is het zo ver! McDonald’s Ochten organiseert de McHappy Day. Deze dag staat in het teken van de gast die een bezoek brengt aan McDonald’s Ochten. McDonald’s Ochten wil de gast bedanken voor hun bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Elke keer dat jij een Happy Meal koopt, doneert dit restaurant altijd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.
Breng je op woensdag 21 november een bezoek aan McDonald’s Ochten? Dan doen zij bij élke bestelling een donatie!
Wat is er te doen op deze dag?
Kom gezellig langs bij McDonald’s Ochten en geef ook jouw bijdrage! Tussen 12:00 uur en 17:00 uur vind je hier een kraam met verkoop van leuke artikelen, kunnen kinderen koekjes bakken onder begeleiding van het personeel en is er de mogelijkheid geschminkt te worden! Daarnaast worden er de hele dag Happy Meals verkocht in een zelf ontworpen doosje door drie betrokken kinderen van het Ronald McDonald Huis! Hoe uniek is dit?!
Mooiste van dit initiatief is dat alle opbrengsten van deze dag naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaan! Kom jij ook op deze manier jouw bijdrage leveren voor de zieke kindjes?

Ronald McDonald Kinderfonds
Ruim dertig jaar brengt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke kinderen en hun familie dichter bij elkaar. Op dit moment zijn er in Nederland dertien Ronald McDonald Huizen vlakbij een ziekenhuis, waar ouders kunnen verblijven. Een mooi initiatief om ouders dichtbij hun zieke kind te laten zijn, want als ouder zijnde is dit wat je graag wil. Sinds dertig jaar is McDonald’s ook een trotse partner van het Kinderfonds en doet er alles aan om zoveel mogelijk donaties te verzamelen. Zien we jou ook op woensdag 21 november bij McDonald’s Ochten?

Data voor de komende weken
05-12 Sinterklaas komt op school
21-12 De kinderen krijgen om 12.00u kerstvakantie

 

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?