Palettertje 23-11-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Het schoolfruit van aankomende week
Waspeen, appel en kiwi

Mad Science
Wilt uw kind nog meedoen aan het nascholingsaanbod van Mad Science?
Tijdens de programma's ontwikkelen kinderen op een leuke, hands-on manier vaardigheden voor nu en in de toekomst. Verwondering en zelf ontdekken vormen de basis van onze cursussen. Dát maakt indruk.  
De inschrijving is verlengd tot 2 december! https://inschrijven.mad-science.nl/

Gezichten in de school
Naast de vaste gezichten aan leerkrachten, ondersteuning, conciërge etc lopen er geregeld andere gezichten in de school rond. Deze mensen komen op school en kijken soms in de klassen ten behoeve van de zorg aan bepaalde kinderen of om bijvoorbeeld te kijken hoe wij ons onderwijs kwalitatief beter kunnen maken. Als er iemand komt ten behoeve van uw kind dan wordt u daar altijd van op de hoogte gesteld. En mocht u gewoon nieuwsgierig zijn wie iemand is? Vraag het 1 van de vaste gezichten!

Sinterklaas
Het Sinterklaasfeest is in volle gang en alle kinderen kijken al erg uit naar de komst van Sinterklaas. Komende dinsdag (27 november) mogen alle kinderen hun schoen zetten. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn schoen kan zetten, moet iedereen maandag zijn schoen meenemen. Om er zeker van te zijn dat iedereen dit meekrijgt, gaat de deur pas om 8.30 open.
Op 5 december komt Sinterklaas om 8.30 aan op school. De rest van de dag zijn er leuke activiteiten en eten we gezellig met alle kinderen in de hal. Alle kinderen nemen, net als altijd, hun eigen lunch mee naar school.

Hulp gevraagd voor de schoolbibliotheek donderdag 6 december 08.30u
In onze schoolbibliotheek willen we gaan werken met een scanner en barcodes. Dit maakt het uitlenen van de boeken een stuk gemakkelijker. Dit betekent, dat al onze boeken moeten worden voorzien van een barcode. Wie wil ons helpen om de barcodes op de boeken te plakken? Donderdag 6 december om 08.30 zal Hetty Smits, onze leesmediacoach van bibliotheek Rivierenland, aanwezig zijn om ons op weg te helpen. Wie van jullie kan aanschuiven en meehelpen? Zo ja, zou je dan je naam willen doorgeven aan Else-marije? Alle hulp is welkom, al is het maar een halfuurtje.  

Hulp gevraagd voor kerstversiering op vrijdagochtend 7 december
Wie wil vrijdagochtend 7 december de ouderraad helpen bij het in de kerstsfeer brengen van de hal? Zo, zou je dan je naam willen doorgeven aan juf Daphne? Ook hiervoor geldt: alle hulp is welkom, al is het maar een halfuurtje.

Techniekmiddagen (hulp gezocht)
In het kader van talentontwikkeling organiseren wij komend schooljaar drie techniekmiddagen.
Deze middagen zijn op: 16 januari 2019, 20 februari 2019 en 20 maart 2019
De middagen zijn van 13.00 tot 14.30.
Een kleine indruk van de activiteiten:
Onderbouw: zeepjes maken.
Middenbouw: badzout maken.
Bovenbouw: tandpasta maken.
Bij deze activiteiten is veel begeleiding nodig. Hier kunnen we veel hulp bij gebruiken. Wil je helpen? Zou je je naam dan door willen geven aan juf Willeke of juf Sam. Je kunt ook een mail sturen naar: w.peters@paletkesteren.nl.

Kapstokregels
Een belangrijk onderdeel van De Vreedzame School (onze methode voor sociale competentie en democratisch burgerschap) is heldere, zichtbare basisregels in de school: de zogenaamde Kapstokregels van daltonschool het Palet. De regels vormen een kader voor gewenst gedrag: ' Zo doen wij het op onze school!'
De drie Kapstokregels die wij hebben zijn:
- Voor alle spullen zorgen wij goed, omdat je ze weer gebruiken moet.
- Binnen is het wandelgebied, buiten hoeft dat lekker niet.
- Voor groot en klein zullen we aardig zijn.

U heeft ze vast al eens bij de ingang zien hangen.
De komende maanden willen wij steeds de aandacht vestigen op deze regels en deze centraal stellen.
Wij vinden het belangrijk dat we met zijn allen de Kapstokregels naleven.Wij willen u dan ook vragen om, wanneer u met uw kind(eren) de school en klas binnen komt wandelen, eens extra aandacht aan deze regels te besteden.
De komende maand staat onderstaande Kapstokregel centraal:
Binnen is het wandelgebied, buiten hoeft dat lekker niet.

Dalton op onze school: Uitgelicht De schoolraad
Op onze school is er de school/leerlingenraad. In een schoolraad zitten leerlingen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de leerlingen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent, dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school. Iedereen zal misschien wel iets kunnen bedenken waarin de school nog verbeteren kan. Maar hoe maak je nou je ideeën bekend? En hoe vergroot je de kans, dat die ideeën ook worden uitgevoerd? Een schoolraad kan meedenken met de leerkrachten en zal aan de slag gaan met de ideeën die ze binnenkrijgen. Met een groep sta je sterker dan alleen.
In de schoolraad zitten leerlingen uit groep 3 t/m 8 Uit elke groep worden 2 leerlingen gekozen om de klas te vertegenwoordigen, dat zijn dus leerlingen die in de eigen klas vragen welke ideeën er zijn. Zij moeten de informatie uit de klas goed kunnen overbrengen naar de schoolraad tijdens een vergadering. En andersom ook, wat besproken is in een vergadering weer in de klas vertellen. Je moet dus wel durven spreken in een groep. Deze vertegenwoordigers doen hun werk niet alleen. De schoolraad wordt begeleid door twee leerkrachten.

Aanwezigheid directie
Dinsdag 27-11-2018
Donderdag 29-11-2018

Data voor de komende weken
05-12 Sinterklaas komt op school
05-12 Reorganisatie schoolbibliotheek
07-12 De hal wordt versierd (Kerst)
10-12 Groep 7-8 gastles Energie? Zuinig!
19-12 Kerstdiner (informatie volgt nog)
21-12 De kinderen krijgen om 12.00u kerstvakantie

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?