Palettertje 07-12-2018

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 07-12-2018

Het schoolfruit van aankomende week
Mandarijn, waspeen en appel

Kerstdiner op woensdag 19 december
Zongen we afgelopen woensdag nog braaf sinterklaasliedjes, nu is het alweer tijd om de kerstballen van zolder te halen. De hal is vandaag al sfeervol omgetoverd tot het decor van de Polar express. Dit jaar houden we het kerstdiner op woensdag 19 december. Vanaf volgende week hangen er lijsten voor de gerechten op de deuren van de klassen, verzin een lekker gerecht en vul de lijst in. Ook is het fijn als er rekening wordt gehouden met de islamitische kinderen. Wat goed is om te weten is, dat zij wegens hun geloof alleen ritueel geslacht vlees (halal) mogen en ook geen varkensvlees. Het kerstdiner start om 17.30 uur. Vanaf 17.15 uur mag u uw kind(eren) en de gerechten brengen. Veel plezier en succes met het bedenken en het klaarmaken van het gerecht. Wij willen u vragen om uw kind(eren) een bord, bestek, beker, eventueel een kom voor soep en een plastic tas met naam, waar bord etc. (vuil) weer in mee naar huis kan, mee te geven. Vanaf 18.30 uur kunt u uw kind(eren) weer op komen halen. De juf zal met de kinderen naar buiten komen.

Opruimen van de kerstspullen
We zijn pas net in de kerstsfeer, maar toch alvast een oproep voor het opruimen van alle spullen. Wie kan ons op 21 december komen helpen met het opruimen van de kerstspullen? Opgeven kan bij juf Daphne.

En onze voorleeskampioen is….
Quinty! Gefeliciteerd, meid! Op naar de regionale ronde!

Dalton op onze school: Uitgelicht uitgestelde aandacht en zelfstandig werken in groep 1-2
Op onze school wordt er gewerkt met uitgestelde aandacht en met het principe zelfstandig werken. Bij zelfstandig werken gaat het erom, dat de leerlingen zelf hun taken plannen en hier dan zelfstandig mee aan de slag gaan. Op het moment dat er gewerkt wordt met uitgestelde aandacht, zullen ze ook zelf oplossingsmethoden moeten zoeken en zelf hun problemen moeten oplossen.
In groep 1-2  wordt er gewerkt met een symbool voor uitgestelde aandacht, beer Baloe. Als beer Baloe zijn hoed op heeft, betekent dit dat je zelfstandig gaat werken en de juf/meester niet mag storen. Bij Baloe staat een timetimer, zodat de leerlingen weten hoe lang ze zelfstandig moeten werken. De juf/meester gaat op dat moment met de andere groep of een groepje leerlingen aan de slag. Als er zich een probleem voordoet, zul je zelf moeten proberen de oplossing te vinden. Lukt dit niet, dan kun je je maatje of iemand bij je in de buurt om hulp vragen. Voor leerlingen die net in groep 1 binnenstromen, is dit soms best lastig. Na ongeveer 20 minuten gaat de hoed van Baloe weer af en kunnen de leerlingen weer naar de juf/meester komen, als ze voor hun probleem geen oplossing kunnen bedenken.

Aanwezigheid directie
Maandag 10-12-2018
Dinsdagochtend 11-12-2018

Data voor de komende weken
10-12 Groep 7-8 gastles Energie? Zuinig!
19-12 Kerstdiner
20-12 Kerstviering
21-12 De kinderen krijgen om 12.00u kerstvakantie

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?