Palettertje 11-01-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Het schoolfruit voor de komende week
Waspeen, peer en meloen

Gelukkig Nieuwjaar!
Wat een feestelijk onthaal afgelopen maandag! Ik kreeg de sleutel overgedragen van Diane en we hebben met z'n allen getoost op het nieuwe jaar. Daarna ben ik de klassen in gegaan om aan iedereen een trommeltje met een koek uit te delen. Het was een gezellige ochtend.
Diane heeft al eerder een oproep geplaatst over een bijeenkomst op 21 januari om 8.30u. We gaan dan met een aantal ouders om de tafel om eens te spreken over het wel en wee in de school. Het thema is 'communicatie'. We hebben al twee aanmeldingen, maar ik zou het ontzettend fijn vinden als meer ouders bereid zijn om in gesprek te gaan met mij en Diane. In samenwerking met u bereiken we ongetwijfeld meer! Wilt u deelnemen aan het gesprek, mail dan naar directie@paletkesteren.nl of laat het me op een andere manier weten.
Mocht u nu niet kunnen deelnemen op 21 januari, maar wel degelijk ideeën hebben die u graag met mij deelt? Loop 's ochtends rond 8.30u gerust bij mij binnen of maak een afspraak. Ook als u gewoon eens kennis wilt maken, bent u van harte welkom. In het Palettertje kunt u steeds lezen op welke dagen ik aanwezig ben.
Voor iedereen die ik maandag niet gezien heb: ik wens jullie een gezond, leerzaam en leuk 2019!
Karien Wijngaards

Techniekmiddag 16 januari
Aanstaande woensdag staat de eerste techniekmiddag op het programma. De kinderen gaan die middag een leuke en technische activiteit doen. Bij sommige activiteiten wordt kleurstof gebruikt. Dit gaat niet uit kleding, geef daarom oude kleding mee.
Tijdens deze middag krijgen we hulp van een aantal ouders. Dit vinden we heel erg fijn. Maar we kunnen nog extra hulp gebruiken. Mocht u het leuk vinden om te helpen. Graag aanmelden bij juf Willeke of juf Sam.
Wij hebben er erg veel zin in!

Aanwezigheid directie
Maandag 14-01-2019
Donderdag 17-01-2019
Vrijdag 18-01-2019

Dalton op onze school: Uitgelicht Werkplekken in onze school en de inrichting van de lokalen
De inrichting van de school heeft alles met Dalton te maken. Bij ons op school is er veel ruimte gecreëerd voor extra werkplekken.
Iedere klas heeft een erker. In de meeste groepen kan er in die erker gewerkt worden. Ook wordt deze erker vaak gebruikt voor het geven van instructie en het houden van de mifu’s. Naast de ruimte in de klas zijn er ook in de hal verschillende werkplekken waar de leerlingen hun werk kunnen maken. In de hal mag overlegd worden.
Er zijn ook een aantal stiltehuizen. Hier kunnen de leerlingen alleen werken als ze zeker weten dat ze hun werk alleen kunnen maken. In het stiltehuis mag namelijk niet gepraat worden. Als leerkracht kun je zien waar de leerlingen werken door middel van de werkplekwijzer. Op deze werkplekwijzer staan de verschillende ruimtes en de leerlingen kunnen hun foto daarin plakken.

Data voor de komende weken
16-01 Eerste techniekmiddag
21-01 Ouderklankbordgroep
23-01 Voorleesontbijt
24-01 Bijeenkomst schoolraad
20-02 Tweede techniekmiddag

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?