Palettertje 18-01-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 18-01-2019

Het schoolfruit voor de komende week
Appel, banaan en ananas

Techniekmiddag
Afgelopen woensdag hebben we de eerste techniekmiddag gehad. Alle kinderen hebben iets gemaakt. Zo hebben de kinderen in de onderbouw badzout gemaakt. De kinderen in de middenbouw hebben een vlot gebouwd en de kinderen in de bovenbouw hebben haargel gemaakt. Het was een geslaagde middag en we kijken al erg uit naar de volgende techniekmiddag op 20 februari.
Dank aan alle ouders die geholpen hebben!

De Nationale Voorleesdagen en het voorleesontbijt (woensdag 23 januari)
Op woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Deze duren t/m 2 februari. In de bibliotheek in Tiel en in Dodewaard worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen. Het prentenboek Een huis voor Harry, van Leo Timmers, staat centraal.
Wij starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. Dat betekent dat we gezamenlijk in de klas eten. De kinderen hoeven dus ‘s ochtends niet thuis te ontbijten.
Denken jullie eraan om een bord, bestek en beker mee te nemen in een plastic tasje. Dit mag al op dinsdag, zodat we dan alles klaar kunnen zetten. Het is handig om de beker, het bord en het bestek te voorzien van naam. De spullen gaan ongewassen mee naar huis, vandaar het plastic tasje.

Aanwezigheid directie
Maandag 21-01-2019
Dinsdag 22-01-2019
Woensdag 23-01-2019

Kapstokregels
Een belangrijk onderdeel van De Vreedzame School (onze methode voor sociale competentie en democratisch burgerschap) is heldere, zichtbare basisregels in de school: de zogenaamde Kapstokregels van Daltonschool Het Palet. De regels vormen een kader voor gewenst gedrag: ' Zo doen wij het op onze school!'
De drie Kapstokregels die wij hebben zijn:
- Voor alle spullen zorgen wij goed, omdat je ze weer gebruiken moet.
- Binnen is het wandelgebied, buiten hoeft dat lekker niet.
- Voor groot en klein zullen we aardig zijn.
U heeft ze vast al eens bij de ingang zien hangen. De komende maanden willen wij steeds de aandacht vestigen op deze regels en deze centraal stellen. Wij vinden het belangrijk, dat we met zijn allen de Kapstokregels naleven.Wij willen u dan ook vragen om, wanneer u met uw kind(eren) de school en klas binnen komt wandelen, eens extra aandacht aan deze regels te besteden.
De komende maand staat onderstaande Kapstokregel centraal:
Voor groot en klein zullen we aardig zijn.

Luizenpluis
Afgelopen maandag heeft er weer, met dank aan onze luizenpluisouders, een luizencontrole plaats gevonden.
Met veel plezier kunnen wij u melden, dat we luisvrij zijn!
Wel belangrijk om uw kind te blijven controleren en kammen.

Dalton op onze school: Uitgelicht De talentklas
Je zou denken dat heel slimme kinderen met gemak door de basisschool lopen, maar dat is niet altijd zo.  Juist door hun voorsprong met leren vinden ze weinig uitdaging in de dagelijkse lessen. Om deze leerlingen op een positieve manier te prikkelen bieden wij de talentklas aan. Op 2 momenten in de week komen deze leerlingen samen in kleine groepjes. Hierbij worden ze begeleid in zorg en onderwijs door een gespecialiseerde leerkracht. Het gaat om kinderen die in de klas een aangepast programma krijgen met een extra eigen weektaak voor de talentklas. Hierin worden kinderen sociaal emotioneel begeleid, ze ontwikkelen studievaardigheden en bovenal, ze “leren leren.”

Data voor de komende weken
21-01 Ouderklankbordgroep (u kunt nog steeds aansluiten!)
23-01 Voorleesontbijt
24-01 Bijeenkomst schoolraad
20-02 Tweede techniekmiddag

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?