Palettertje 25-01-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 25-01-2019

Het schoolfruit voor de komende week
Mandarijn, peer en watermeloen

Aanwezigheid directie
Maandag 28-01-2019
Woensdag 30-01-2019
Vrijdag 01-02-2019

Ouderbetrokkenheid
Beste ouders,
Afgelopen maandagochtend heb ik met zes ouders gesproken in het kader van communicatie op onze school. Hoewel ik in het begin dacht, dat ik met twee moeders zou zitten (waarvoor dank!), hebben zich op de ochtend zelf gelukkig nog meer ouders aangemeld. Heel fijn, want met de feedback en hulp van ouders zorgen we samen voor een fijne plek voor onze kinderen.

Het valt me op, dat ik veelal dezelfde ouders zie bij activiteiten, zoals het voorleesontbijt van afgelopen week. De dames van de ouderraad hadden het overigens weer goed voor mekaar, samen met de collega’s. Wat een gezelligheid geeft zo’n ontbijt in de klassen! Ook uit het gesprek afgelopen maandag bleek, dat er wel veel gevraagd wordt van een klein groepje ouders. Het lijkt om allerlei redenen lastig te zijn ouders te vinden die willen meehelpen of meedenken.

Die ouder, dat bent u. Met 94 kinderen op het Palet zijn er veel meer ouders dan dat ik nu in de school zie. Uw kind vindt uw betrokkenheid bij de school fijn (ook al zegt hij/zij misschien stoer van niet) en door uw hulp aan te bieden en uw gezicht te laten zien, geeft u een voorbeeld waarmee u uw kind helpt een verantwoordelijke, actieve en betrokken persoonlijkheid te ontwikkelen. Los van al het goeds dat uw betrokkenheid bij uw kind teweeg zal brengen, maken vele handen licht werk.

In de komende maanden wil ik gaan nadenken over hoe we ouderhulp anders vorm kunnen gaan geven, zodat meer ouders zich uitgenodigd en geroepen voelen om hun steentje bij te dragen. Heeft u hier ideeën over, loop gerust even binnen. Houd ondertussen het Palettertje in de gaten voor de gebruikelijke oproepjes met de vraag om hulp bij activiteiten. Ik reken op u!

Karien Wijngaards (Directeur)
N.B. Voordat u, als fulltime werkende ouder nu over me heen valt: ik begrijp u. Iedereen doet wat ie kan!

Dalton op onze school: Uitgelicht Samenwerken
Een belangrijk onderdeel binnen het Daltononderwijs is samenwerking. Leerlingen die samenwerken zijn niet alleen gericht op hun eigen leren, maar ook op dat van hun groepsgenoten. Leerlingen leren met elkaar en van elkaar. Deze periode (tot maart) staat de volgende werkvorm centraal in de klassen:
'Genummerde hoofden'
Wilt u meer weten over de werkvormen of over samenwerken op onze school? Vraag het dan aan de leerkracht van uw kind of aan juf Sam.

Data voor de komende weken
20-02 Tweede techniekmiddag
22-02 Podiumochtend groep 4-5 en groep 6-7 (info volgt nog)
22-02 12.00 uur: Voorjaarsvakantie (1 week)
20-03 Derde techniekmiddag
29-03 Kangoeroewedstrijd talentklas
05-04 Podiumochtend groep 1-2, groep 3 en groep 7-8
16-04 CITO Eindtoets groep 8
17-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 14.30 uur: Meivakantie (maandag 6 mei weer naar school)

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?