Palettertje 15-02-219

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 15-02-2019

Het schoolfruit voor de komende week
Mandarijn, komkommer en appel

Aanwezigheid directie
Maandag 18-02-2019
Donderdag 21-02-2019
Vrijdag 22-02-2019

Daltonvisitatie
Misschien dat u ergens in het afgelopen jaar bent tegengekomen dat er voor Het Palet een visitatie van de Daltoncommissie zit aan te komen. Het bezoek zou eigenlijk dit voorjaar plaats vinden, maar is inmiddels verplaatst naar het najaar. We hebben deze ruimte gekregen, omdat we te maken hebben gehad met verschillende wisselingen van directeuren. We zijn blij met de extra ruimte. Het geeft ons de tijd om als team en nieuwe directeur goed op elkaar af te stemmen.

JOGG
Vorige week las u al in het Palettertje over gezonde voeding en buurtsport op dinsdag. Het was u al duidelijk wellicht, maar de gemeente Neder-Betuwe gaat voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en daar helpen wij graag aan mee. Het doel van JOGG is om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt. Een feestelijke kick-off van het programma vindt plaats op dinsdag 12 maart. Het JOGG-team maakt dan een rondje langs alle scholen in Neder-Betuwe, waar leerlingen buiten staan en in beweging zijn. De kinderen van Het Palet zullen samen met hun gymjuffen Rianda en Sanne een dans voorbereiden voor die aangelegenheid. We krijgen van de gemeente een watertank in school om het water drinken te bevorderen. Aanstaande dinsdag is er ook weer buurtsport in de gymzaal van het Dorpshuis. Het begint om 15.45u en het is gratis.

Klasbord
In het verleden werd klasbord gebruikt om ouders op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen in de klassen. Met de komst van de AVG bleek klasbord niet helemaal veilig, maar inmiddels is het systeem AVG-proof. We zouden het gebruik van klasbord graag in ere herstellen, omdat verschillende ouders aan hebben gegeven de klasgebonden berichtjes te missen. Belangrijke berichten blijven via de Parnassys mail komen. Informelere berichten met fotootjes en updates over het werk in de klassen gaan vanaf maart via Klasbord. U ontvangt volgende week een brief waarmee u zich kunt aanmelden.
Ter info: Klasbord is een klassenapp voor op de telefoon. U zit in een gezamenlijke appgroep met alleen ouders van die groep. We willen u erop wijzen dat het niet is toegestaan om foto's van anderen zonder toestemming op social media of in What's App te delen. Dat geldt niet alleen voor foto's die in Klasbord zijn geplaatst, maar ook voor foto's die u bijvoorbeeld tijdens een verjaardagspartijtje maakt. Dat is geen regel van de school, maar hangt samen met de nieuwe wet. We gaan ervan uit, dat iedereen zich aan deze wet houdt. Mocht u evengoed niet willen, dat uw kind op een foto in Klasbord verschijnt, geef dit dan duidelijk aan bij de leerkracht. Ook als u zich niet wilt aanmelden bij Klasbord, zou het fijn zijn als u dat de leerkracht laat weten. Wij denken dat we met Klasbord tegemoet komen aan een vraag die bij ouders leeft, maar maken evengoed graag een inventarisatie van mogelijke bezwaren.

Podiumochtend van groep 4-5 en groep 6-7
Volgende week vrijdag is er weer een podiumochtend. Deze keer wordt hij georganiseerd door de kinderen van groep 4-5 en groep 6-7. Het is een open podium: de kinderen hebben zelf geheel de invulling verzorgd. Zo kwamen gistermiddag tijdens het oefenen onder andere muziek, toneel en dans aan bod. Wat een bruisende gezelligheid; dat belooft wat volgende week vrijdag!
Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes van de kinderen van groep 4-5 en groep 6-7 zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. De podiumochtend begint om 11.00 uur.

Elektrische grasmaaier te koop
3 jaar geleden hebben we gras aangelegd rondom onze school. We kochten daarvoor een nieuwe elektrische grasmaaier. Inmiddels regelt de AVRI voor ons het grasmaaien en staat de elektrische maaier ongebruikt in de schuur.
Wie wil deze van ons kopen? Binnenkort gaat het gras bij jou in de tuin ook weer groeien! De waarde zou nu 125 euro moeten zijn. De opbrengst is voor de schoolraad.
Info bij juf Nelleke!

Nationale Voorleeswedstrijd
Afgelopen dinsdag heeft Quinty uit groep 7 namens onze school meegedaan met de Nationale Voorleeswedstrijd van de bibliotheek. In Ochten vonden de kwartfinales plaats. Helaas is Quinty niet door naar de halve finale, maar ze heeft het wel heel erg goed gedaan (en dat terwijl ze ziek was).  

Dalton op onze school: Uitgelicht Dagkleuren
De dagkleuren zijn een wezenlijk onderdeel binnen het Daltononderwijs.
Iedere Daltonschool gebruikt dagkleuren. Welke dag welke kleur heeft bepaalt een Daltonschool zelf. Door iedere dag van de week een eigen kleur te geven, kan die kleurcode op verschillende manieren worden toegepast in de organisatie van de verschillende groepen. Wij kiezen voor het werken met dagkleuren om op deze manier te komen tot tijdsbewustzijn binnen de schoolweek en schoolperiode. Dit is een voorwaarde voor planning (zelfstandigheid).
Wij gebruiken de volgende kleuren:

  • Maandag: rood
  • Dinsdag: blauw
  • Woensdag: oranje
  • Donderdag: groen
  • Vrijdag: geel

Data voor de komende weken
20-02 Tweede techniekmiddag
22-02 Podiumochtend groep 4-5 en groep 6-7
22-02 12.00 uur: Voorjaarsvakantie (1 week)
04-03 Studiedag team: de kinderen zijn vrij.
15-03 Stakingsdag: de kinderen zijn vrij.
20-03 Derde techniekmiddag
21-03 Kangoeroewedstrijd talentklas
05-04 Podiumochtend groep 1-2, groep 3 en groep 7-8
16-04 CITO Eindtoets groep 8
17-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 14.30 uur: Meivakantie (maandag 6 mei weer naar school)

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?