Palettertje 08-03-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 08-03-2019

Aanwezigheid directie
Maandag 11-03-201
Dinsdag 12-03-2019

Schoolfruit voor de komende week
Waspeen, appel en banaan

Veilig internetten en whatsappen
Hoewel vrij internetten en whatsappen een thuisaangelegenheid is, worden we soms op school geconfronteerd met vervelende app-gesprekken die in de vrije tijd hebben plaats gevonden. Houd er rekening mee dat uw kind nog moet leren omgaan met media als whatsapp, snapchat e.d. en dat de meeste apps eigenlijk niet bedoeld zijn voor kinderen. Net als dat uw kind moet leren iemand netjes een hand te geven, te bedanken, of gedag te zeggen, moet uw kind kind ook leren hoe hij of zij zich netjes gedraagt op social media. Kijk dus mee met wat uw kind op een tablet, laptop of telefoon doet, zodat u kunt bijsturen waar nodig. U vindt meer informatie en tips op bijvoorbeeld https://www.mediawijsheid.nl/ouders/

Aftrap JOGG op dinsdag 12 maart
In de mail die u heeft ontvangen, heeft u kunnen lezen over de aftrap van JOGG op dinsdag 12 maart. De leerlingen van het Palet hebben daarvoor een dans voorbereid. Het optreden wordt nog leuker als de kinderen kleurige, sportieve kleding aan hebben. Helpt u ze mee een passende out-fit uit te zoeken voor dinsdag a.s.?

Luizenpluis
Afgelopen woensdag is er weer een luizencontrole geweest. Tot onze grote blijdschap kunnen we u melden dat we nog steeds hoofdluisvrij zijn.
Tevens willen we u graag wijzen op onderstaande informatie m.b.t. hoofdluis:

Beestjes in je haar
Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niets te maken met vies of schoon haar. Een hoofdluis gaat in je haar zitten en legt daar tot wel 6 eitjes per dag in je haar. Voor je het weet zit heel je haar opeens vol kriebelende beestjes. En die beestjes kunnen van jouw hoofd weer heel gemakkelijk naar een ander hoofd wandelen. Op die manier kunnen al je vrienden en vriendinnen hoofdluis krijgen. Maar ook je vader, je moeder, broertjes of zusjes. Daarom is het belangrijk de hoofdluis zo snel mogelijk weg te krijgen.

Hoe ziet hoofdluis eruit?
Een hoofdluis is een klein, grijsblauw beestje. Zo groot als een sesamzaadje. Als de hoofdluis een beetje van jouw bloed opzuigt verandert hij van kleur. Dan wordt hij roodbruin. Neten (zo noem je de eitjes van de hoofdluis) zien eruit als witte, grijze, of zwarte stipjes. Ze zitten op het haar, dicht bij de haarwortel. Hoe weet je of je hoofdluis hebt? Als je nog maar een of twee luizen hebt, merk je meestal niks. Maar als er meer komen, krijg je vaak veel jeuk. Je kunt ontdekken of je hoofdluis hebt door heel nauwkeurig, pluk voor pluk, het haar te laten controleren. Vooral dicht bij de haarwortel, hier legt een hoofdluis zijn eitjes.

Hoe krijg je hoofdluis weg?
Hoofdluis krijg je weg door je haar heel goed te laten kammen. Elke dag, twee weken achter elkaar. Dat moet met een kam waarvan de tanden dicht op elkaar staan. De neten kam je het moeilijkste weg. Die zitten namelijk aan het haar vastgeplakt. Maar ook die moet je allemaal wegkammen, anders komen er weer nieuwe luizen. Als je je haar met azijn natmaakt, laten de neten los. Je kunt shampoo of lotion tegen luis gebruiken, maar ook dan moet je elke dag goed kammen. Hoofdluis heb je niet alleen Je kunt er niets aan doen als je hoofdluis krijgt. Het is belangrijk dat de juf of meester weet dat je het hebt. Zij kunnen andere ouders vragen om op hoofdluis te letten bij hun kinderen. Ook je broertjes en zusjes en je vader en moeder moeten kijken of ze hoofdluis hebben. Je ouders kunnen op school of bij de GGD informatie krijgen waarin wordt uitgelegd hoe je hoofdluis weg krijgt.

Op de website van het RIVM is ook veel informatie te vinden over hoofdluis en behandeling van hoofdluis: www.rivm.nl/hoofdluis. Op deze website vind je:
• Een instructiefilmpje over hoofdluiscontrole en behandeling
• Veelgestelde vragen en antwoorden over hoofdluis 
• Weetjes over luizen
• Richtlijn Hoofdluis
• Stappenplan controleren en behandelen hoofdluis

Even voorstellen….
Mijn naam is Suzan Greutink en ik ben schoolmaatschappelijk werker op de school van uw kind (eren).
Als schoolmaatschappelijk werker kan ik met u mee denken over situaties waar u tegen aan loopt rondom de opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Bijvoorbeeld bij vragen op gebied van school, sociale vaardigheden, de thuissituatie boze buien of omgang broertjes of zusjes of de ontwikkeling van uw kind(eren).
Voor meer informatie kunt u mij bereiken via de leerkracht of intern begeleider van de school of per mail s.greutink@sterker.nl. Op school is een uitgebreide folder aanwezig met daarin informatie over het schoolmaatschappelijk werk en wat dit voor zou kunnen betekenen.
Al is uw vraag voor uw gevoel nog zo klein, schroom vooral niet om contact op te nemen, ik denk graag met u mee. Kleine vragen kunnen grote vragen worden als u te lang wacht.
Met vriendelijke groet,
Suzan

Dalton op onze school: Uitgelicht Dagritme en dagplanning
De dagkleuren zorgen door de gehele school voor een ordening van de week. Daarnaast hanteren we in de groepen aanvullende materialen om de leerlingen steun te bieden bij het ordenen van hun tijd en bezigheden. Alle groepen (met uitzondering van groep 1-2 die het dagritme gebruikt) gebruiken dezelfde vormgeving binnen de dagplanning. Hierin is wel verschil te ontdekken tussen de verschillende groepen. Dit komt, omdat we als team er een opbouwende lijn in aan hebben gebracht. Zo zul je niet overal dezelfde onderdelen terugzien.
We maken binnen de dagplanning onderscheid in een aantal onderwerpen:
-       De tijdsaanduiding
-       Het aangeboden vak
-       De visualisatie van het vak
-       Het doel

Samenwerken
Een belangrijk onderdeel binnen het Daltononderwijs is samenwerking. Leerlingen die samenwerken zijn niet alleen gericht op hun eigen leren maar ook op dat van hun groepsgenoten. Leerlingen leren met elkaar en van elkaar. Deze periode (tot maart) staat de volgende werkvorm centraal in de klassen:
´2 gesprek op tijd'
Wilt u meer weten over de werkvormen of over samenwerken op onze school? Vraag het dan aan de leerkracht van uw kind of aan juf Sam.

Data voor de komende weken
12-03 Aftrap JOGG
15-03 Stakingsdag: de kinderen zijn vrij.
20-03 Derde techniekmiddag
21-03 Kangoeroewedstrijd talentklas
03-04 Schoolvoetbal meisjes
05-04 Podiumochtend groep 1-2, groep 3 en groep 7-8
10-04 Schoolvoetbal jongens
16-04 CITO Eindtoets groep 8
17-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 14.30 uur: Meivakantie (maandag 6 mei weer naar school)

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?