Palettertje 15-03-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 15-03-2019

Aanwezigheid directie
Maandag 18-03-2019
Donderdag 21-03-2019
Vrijdag 22-03-2019

Schoolfruit voor de komende week
Gele meloen, komkommer en peer

Techniekmiddag 20 maart
Aanstaande woensdag staat de derde techniekmiddag op het programma. De kinderen gaan die middag een leuke en technische activiteit doen. In groep 1 t/m 6 wordt kleurstof of verf gebruikt. Dit gaat niet uit kleding, geef daarom oude kleding mee.
Tijdens deze middag krijgen we hulp van een aantal ouders. Dit vinden we heel erg fijn. Maar we kunnen nog extra hulp gebruiken. Mocht u het leuk vinden om te helpen. Graag aanmelden bij juf Willeke of juf Sam.
Wij hebben er erg veel zin in!

Gezonde school
Zoals u weet zijn wij een gezonde school. We hebben een aantal keer in het jaar projecten rondom gezonde voeding. Dit keer gaat groep 4 t/m 8 in de week van 25 maart t/m 29 maart aan de slag met gezonde voeding. 
Groep 4-5 gaat aan de slag met: Stapel Gezond
De Schijf van Vijf saai? Niet met Stapel Gezond! Met dit kersverse lesprogramma voeren leerlingen van groep 5 met elkaar allerlei uitdagende opdrachten uit en ontdekken daarbij waarom de Schijf zo’n handig hulpje is. Zo wordt zelf gezond kiezen heel vanzelfsprekend! Stapel Gezond, dat willen ze toch allemaal?!
Groep 6 t/m 8 gaat aan de slag met: Expeditie lekker in je vel.
Expeditie Lekker in je Vel: gezond eten, bewegen en ontspannen met de hele klas! Ook persoonlijk onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas, op het schoolplein, en ook in het gezin thuis! Inspirerende filmpjes, concrete uitdagingen en aansprekende opdrachten helpen hen daarbij.

Leerlingenraad
Onze school is gestopt met de deelname aan de Kinderpostzegelactie. De kinderen van de leerlingenraad vonden dit erg jammer, omdat de actie een goed doel steunt. Daarom hebben de leerlingen nagedacht over een een andere actie om het goede doel te kunnen steunen. Zij hebben gekozen voor ‘Red de bij’ en ‘Het Rode Kruis’. De kinderen van de leerlingenraad hebben samen met de kinderen uit de Talentklas nagedacht over hoe deze actie vormgegeven kan worden. Er is besloten, dat de actie in mei en juni 2019 uitgevoerd zal worden. U wordt hier ter zijner tijd over geïnformeerd.
Ook het vuil op de plein moest worden aangepakt en de raad vond, dat er meer prullenbakken geplaatst moeten worden op het plein. De leerlingen van de leerlingenraad zijn bezig met het schrijven van een brief aan de Gemeente om het belang van extra prullenbakken op het plein toe te lichten, in de hoop dat de Gemeente dit belang ook ziet en de prullenbakken levert.

Dalton op onze school: Uitgelicht Zelfstandigheid
Onze leerlingen werken iedere dag een bepaalde tijd helemaal zelfstandig, zodat zij oplossend moeten leren denken. Ook kunnen leerlingen elkaar helpen en weet iedere leerling bij wie hij terecht kan voor zijn hulpvraag. In de onderbouw wordt dit benoemd als hulpkoning en hulpkoningin. Het 'ik kan helpen bord' uit groep 3 past hier mooi bij. Zo laten we de doorgaande en vooral opbouwende lijn goed zien.
De leerkracht blijft de leerling sturen in zijn proces. De grafieken van Snappet worden besproken met de leerling en samen wordt er gekeken waar er vervolgens het beste aan gewerkt kan worden.

Data voor de komende weken
20-03 Derde techniekmiddag
21-03 Kangoeroewedstrijd talentklas
03-04 Schoolvoetbal meisjes
05-04 Podiumochtend groep 1-2, groep 3 en groep 7-8
10-04 Schoolvoetbal jongens
16-04 CITO Eindtoets groep 8
17-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 14.30 uur: Meivakantie (maandag 6 mei weer naar school)

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?