Palettertje 22-03-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 22-03-2019

Aanwezigheid directie
Maandag 25-03-2019
Donderdag 28-03-2019
Vrijdag 29-03-2019

Schoolfruit voor de komende week
Galia meloen, ananas en appel

Plus-zegels
Spaart u zelf niet voor de Fabeltjeskrant handpoppen bij de Plus? Lever ze dan in in de brievenbus van de ouderraad in de hal. We zorgen dat de zegels terecht komen bij Actie4Kids. Zij versturen schoenendozen met schoolspullen en speelgoed naar arme landen en dit jaar wordt in elke doos een handpop meegegeven. Als u zelf dus niet voor de handpoppen spaart, kunt u met uw zegels een ander kind blij maken.

Schaken
Meester Bert en meester Anne Paul komen weer op school om schaaklessen te geven. Ze gaan vanaf april zes weken aan de slag met een beginnersgroep en een gevorderdengroep met beide 6 leerlingen. De juffen van groep (6,) 7 en 8 zullen deze groepen de komende week gaan samenstellen. Bij succes starten we na de zomervakantie nieuwe groepen, zodat weer andere kinderen aan de beurt komen. De schaaklessen duren 45 minuten en vinden plaats op woensdag.

Meivakantie begint om 14.00u ipv 14.30u
Op donderdagmiddag 18 april begint de meivakantie al vroeg. In verband met een scholing voor de leerkrachten zijn de leerlingen die middag om 14.00u vrij. Houd er dus rekening mee dat u uw kind een half uur eerder op moet halen dan gewoonlijk. We verwachten de leerlingen op maandag 6 mei weer om 8.20u op school.

Techniekmiddag
Afgelopen woensdag was de laatste techniekmiddag alweer. Het was weer een succes, de kinderen waren erg enthousiast. De kinderen in de bovenbouw hebben mandjes gevlochten. De kinderen in de middenbouw hebben badzout gemaakt en de kinderen in de onderbouw hebben bakjes van zoutdeeg gemaakt. De kinderen waren erg gemotiveerd, dit was te zien aan de resultaten!

Dalton op onze school: Uitgelicht Werkplekken in onze school en de inrichting van de lokalen
De inrichting van de school heeft alles met Dalton te maken. Bij ons op school is er veel ruimte gecreëerd voor extra werkplekken.
Iedere klas heeft een erker. In de meeste groepen kan er in die erker gewerkt worden. Ook wordt deze erker vaak gebruikt voor het geven van instructie en het houden van de mifu’s. We vinden het belangrijk, dat iedereen een werkplek kan kiezen die bij hen past. In iedere groep hangt een werkplekwijzer bij de deur. Als leerkracht kun je zien waar de leerlingen werken door middel van deze werkplekwijzer. Op de werkplekwijzer staan de verschillende ruimtes en de leerlingen kunnen hun foto daarin plakken.
Hier kunnen de kinderen op aangeven of zij bijvoorbeeld graag in de gang of in het stiltehuis willen werken. Daarnaast werken de leerlingen bij een rood stoplicht altijd op hun eigen plaats. Als het stoplicht op oranje of op groen staat, mogen de leerlingen zelf een werkplek uitkiezen. Dit kan zijn in de klas of op de gang. Ze hebben op dat moment geen vaste tafel. In de klas staan er tafels in groepjes om samen te werken, maar er zijn ook werkplekken gecreëerd waar alleen gewerkt kan worden, om aan iedereen zijn behoefte te voldoen. In de hal mag overlegd worden.
Iedere groep heeft de beschikking over een stiltehuis. Hier kunnen de leerlingen alleen werken, als ze zeker weten dat ze hun werk alleen kunnen maken. In het stiltehuis mag namelijk niet gepraat worden.

Data voor de komende weken
03-04 Schoolvoetbal meisjes
05-04 Podiumochtend groep 1-2, groep 3 en groep 7-8
10-04 Schoolvoetbal jongens
16-04 CITO Eindtoets groep 8
17-04 CITO Eindtoets groep 8
18-04 14.00 uur: Meivakantie (maandag 6 mei weer naar school)

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?