Palettertje 10-05-2019

Als u deze mail niet kunt lezen, klik dan hier voor een online versie.
nieuwsbrief-kesteren

Palettertje 10-05-2019

Aanwezigheid directie
Maandag 13-05-2019
Dinsdag 14-05-2019
Vrijdag 17-05-2019

Schooljaar 2019-2020
Verschillende ouders vragen zich af, of we al meer weten over de groepsindeling van volgend jaar. Hoewel ik wel bezig ben met de formatie, kunnen we over de groepsindeling nog niets zeggen. Tijdens de studiedagen op 11 en 12 juni buigen we ons over het onderwijsplan voor 2019-2020. We verwachten u eind juni meer te kunnen vertellen over hoe de groepen eruit gaan zien. U moet dus nog even geduld hebben! Karien Wijngaards (directeur)

MR
Voor de vakantie heeft u een brief ontvangen over een vacature in de Medezeggenschapsraad (MR). Er heeft zich helaas nog niemand aangemeld, maar we hebben echt iemand nodig, die vanuit de ouders meehelpt met het borgen van de kwaliteit van onze school. Mocht u zitting in de MR overwegen, maar nog twijfelen, kom dan gerust langs voor informatie. We ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk op 15 mei.

Dodenherdenking
Groep 7-8 schreef een gedicht, dat op 4 mei voorgedragen werd door Jens, Jurren en Nena op de begraafplaats in Kesteren. Dat deden zij fantastisch! Ik wil iedereen die er op 4 mei bij was bedanken voor hun aanwezigheid. In een land waarin we leven in vrede, is het goed om af en toe samen met onze kinderen stil te staan bij oorlog en wat dat nu echt betekent. Op 4 mei deden we dat. Dit is het gedicht:

4 mei

Vandaag is het 4 mei. 
4 mei 1945.
Ik ruik de bloemen en het gras.
Ik voel me verdrietig om alles wat gebeurt.
In mij voel ik regen en onweer.
Wanneer komt aan dit alles een einde.

Vandaag is het 4 mei.
We staan op de oude begraafplaats.
Ik ruik de bloemen en het gras.
Ik voel me verdrietig om wat is gebeurd.
In mij voel ik regen en onweer.
4 mei: dodenherdenking.

Sportdag groep 5 t/m 8
Donderdag 16 mei is de jaarlijkse sportdag voor groep 5 t/m 8 op sportpark De Leede in Kesteren. De groepen 5 en 6 worden 's ochtends om 08.30 uur verwacht bij de ingang van het voetbalveld.  Om 12.00 uur gaan zij met juf Daphne en hulpouders weer terug naar school. 's Middags hebben zij gewoon les tot 14.30 uur.
De groepen 7 en 8 zijn 's middags aan de beurt. Zij lopen om 12.30 uur vanuit school met juf Petra en hulpouders naar het sportpark. De middag duurt tot 16:15 uur. De leerlingen mogen hierna vanuit het sportpark naar huis of kunnen hier door u worden opgehaald. De kinderen krijgen woensdag een schoolshirt mee. Donderdag moeten ze deze aan hebben.

Hoofdluiscontrole op woensdag 15 mei
Woensdag 15 mei komen de hoofdluisouders weer luizen pluizen. Wilt u ervoor zorgen, dat de kinderen niet teveel gel in hun haar hebben en liever niet al te ingewikkelde haarversiersels?

Project Red de Bij

In de  week van 20 t/m 24 mei hebben we de projectweek 'Red de Bij' georganiseerd.
Deze week is helemaal georganiseerd door de kinderen van de leerlingenraad en de talentklas. De projectweek is georganiseerd om het goede doel 'Red de Bij' te steunen en onder de aandacht te brengen. Dit om te voorkomen dat de bij uitsterft.
In de 'Red de bij week' zijn er allerlei activiteiten rondom de bij georganiseerd. We werken bijvoorbeeld met leuke leskisten.
De kinderen van groep 1 t/m 5 krijgen maandag 20 mei een imker op bezoek en groep 6 t/m 8 gaat dinsdag 21 mei bij de imker op bezoek. Op woensdagmiddag wordt er binnen het thema bijen geknutseld voor de verkoop op de markt in juni. Met een deel van de opbrengst van de verkoop zullen wij het goede doel 'Red de bij' steunen.
Op donderdagmiddag is er door de leerlingenraad- en talentklas leerlingen voor de leerlingen op school onder schooltijd een 'Bijenmiddag" georganiseerd. Deze middag kunnen de kinderen bijvoorbeeld bijennagels laten lakken of bijertje prik doen of als bijen geschminkt worden. Ook kun je dan bijen kleien en naar een spreekbeurt over de bij luisteren. Waar we als leerlingenraad en talentklas nog naar op zoek zijn:

Witte t-shirts of uw kind mag zelf een wit t shirts meenemen.
Hout
De film van Maya de Bij
Lege blikjes kleine maat
Schroeven om de blikjes te kunnen ophangen
Kleine plastic drinkflessen
Grote lege plastic flessen (voor plantenpotje)
Ijsstokjes
Ecoline geel/zwart
Kartonnen bordjes wit
Kurken
Chenilledraad groen
Nagellak geel en zwart
Schmink geel en zwart
Bamboestokken

Mocht u bovenstaande materialen hebben, kunt u deze geven aan juf Monique.
Groet namens de leerlingen van de leerlingenraad en de talentklas

Samenwerken
Een belangrijk onderdeel binnen het Daltononderwijs is samenwerking. Leerlingen die samenwerken zijn niet alleen gericht op hun eigen leren maar ook op dat van hun groepsgenoten. Leerlingen leren met elkaar en van elkaar. Deze periode (3 maanden) staat de volgende werkvorm centraal in de klassen:
binnencirkel- buitencirkel
Wilt u meer weten over de werkvormen of over samenwerken op onze school? Vraag het dan aan de leerkracht van uw kind of aan juf Sam.

Dalton op onze school: Uitgelicht Effectiviteit
Om ervoor te zorgen dat een leerproces resultaat oplevert, helpt het als je vooraf weet wat je gaat leren, wanneer het klaar moet zijn en wat je nodig hebt. Met de weektaak leren de leerlingen hierin stap voor stap inzicht te krijgen. Het plannen en organiseren van werk zijn vaardigheden die onze leerlingen goed van pas komen in het voortgezet onderwijs.

Data voor de komende weken
14-05 Oudergesprekken voor groep 1 t/m 7
15-05 Oudergesprekken voor groep 1 t/m 7
16-05 Sportdag voor groep 5-6 en groep 7-8
20-05 Start schoolbreed project Red de bij
20-05 Groep 1-2-3 en groep 4-5 naar de imker
21-05 Groep 6-7 en groep 7-8 naar de imker
27-05 Schoolkamp voor groep 7 en 8
28-05 Schoolkamp voor groep 7 en 8
29-05 Schoolkamp voor groep 7 en 8
30-05 Vrij: Hemelvaartsdag
31-05 Vrij
10-06 Vrij: 2e Pinksterdag
11-06 Vrij: team heeft studiedag
12-06 Vrij: team heeft studiedag
17-06 Start schoolbreed project Het rode kruis
21-06 Zomermarkt

O.B.S. Het Palet
J. Catsstraat 2a

4041 XV Kesteren
tel: 0488-48 1398
email Palet Kesteren

 

   
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?